Transfer Ibrahimovic levert 1 miljoen op | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Transfer Ibrahimovic levert 1 miljoen op

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 21 augustus, 2009 | Gepost om 13:46 uur | 1.108 keer bekeken

Ajax spint goed garen bij de transfer van Zlatan Ibrahimovic van Internazionale naar FC Barcelona. De Amsterdammers hebben voor de drie jaar dat de Zweed in Amsterdam voetbalde recht op een opleidingsvergoeding. Het precieze bedrag is nog niet bekend, maar in de ArenA wordt uitgegaan van ruim een miljoen euro.

“Samuel Eto’o is in de deal betrokken en we hoorden dat er wat onderlinge oefenduels zijn afgesproken. Dat maakt de rekensom wat gecompliceerder”, aldus een woordvoerder van Ajax. “Daarom hebben we bij Barcelona de vraag neergelegd wat de totale waarde van die transactie is. Van die ‘geschatte transfersom’ hangt ons aandeel af.”

Bij de aanstaande transfer van Sneijder naar Inter is het overzichtelijker. Omdat de Utrechter zijn hele jeugd bij Ajax speelde, maar voor zijn 24e vertrok, hebben de Amsterdammers recht op nagenoeg de complete opleidingsvergoeding van vijf procent van de transfersom van vijftien miljoen euro: ruim 650.000 euro. De transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar AC Milan brengt een kleine 200.000 euro in het laatje. In totaal heeft financieel directeur Jeroen Slop dus een meevaller van bijna twee miljoen euro.

Telegraaf.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange