Suárez is het kwijt | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Suárez is het kwijt

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 17 september, 2009 | Gepost om 15:35 uur | 1.459 keer bekeken

Het was een merkwaardig en boeiend voetbalweekend. Verwarrend ook. Vreemd hoe FC Bayern-speler Franck Ribéry in de armen van Louis van Gaal sprong, nadat hij een hoogblonde Derbystar vanaf 30 meter kaarsrecht in de bovenhoek had gestreept. Die zwabberen inderdaad niet en daar reken je dan als arme doelman even niet op. Kan gebeuren. Een Fransman en een Hollander die elkaar wekenlang, vooral ook via de media, in zeer gebrekkig Duits in de haren vliegen. Om vervolgens elkaar in Dortmund na een wereldgoal eeuwige liefde te betuigen. Het heeft wat. Dat moet een indrukwekkend evaluatiegesprekje geweest zijn, zo vlak vóór de wedstrijd.

Als Ribéry in de armen van assistent Andries Jonker was gevlogen, had ik dat nóg vreemder gevonden. Maar wél leuker. Dan had een hele zwerm Nederlandse columnisten naar een ander slachtoffer op zoek gekund. Jonker is namelijk, om voor mij onbegrijpelijke redenen, het nationale pispaaltje van stukjesschrijvend Nederland. Als je het even niet weet, schrijf je arme Andries verder aan flarden. Die is het gewend. Die leest tegenwoordig alleen nog Duitse kranten en overweegt een buitenlands paspoort. Ik had als trainer deze trouwe herdershond alleen al meegenomen vanwege zijn prachtige Amsterdamse accent. Dat onbegrijpelijke Beiers ben je heel gauw moe, zeker als je seizoen bibberend begint met 2 punten uit 3 wedstrijden. Heb je 2 weken bij de nonnen zitten zweten op je naamvallen, blijkt Zuid-Duitsland het Catalonië van De Bondsrepubliek te zijn. Of Friesland, dat reken ik ook goed. Onverstaanbaar voor de rest van het land. Alleen ‘winnen’ begrijpen ze overal.

Er viel ook veel te genieten, zeker in Nederland. Van de verre inworp van NEC-speler Björn Vleminckx bijvoorbeeld. Een inworp die een directe assist voor een kopdoelpunt werd. Als je Vleminckx ziet lopen, lijkt hij qua houding en uiterlijk een kind van Dirk Kuyt en adhd-cabaretier Bert Visscher. Een zwetende en zwoegende blonde doordouwer, die soms onnavolgbaar uit de hoek kan komen. Maar in werkelijkheid blijkt Björn een bescheiden Belg te zijn, die in Nijmegen meteen al op handen gedragen werd. De zoveelste Belg waar we in Nederland van mogen genieten. Als Dick Advocaat daar een team van kan maken, worden ze in 2012 zomaar Europees kampioen.

Om AZ, dat de zware invloed van de Champions League al merkte voordat het überhaupt begon, moest ik glimlachen. Voor het eerst in de historie naar ’s werelds zwaarste competitie, maar o ja, eerst nog even langs Den Haag. Toch zou het me niet verbazen als ze gewoon mee gaan tellen in dat toernooi, ook al waren ze zaterdag even onherkenbaar. Het zou voor trainer Ronald Koeman niet de eerste keer zijn.

Luis Suárez herken je tegenwoordig ook al niet meer terug. Hij is het gelukkig helemaal kwijt. Als je even een jaartje niks met voetbal te maken wilde hebben en dus lang niet gekeken hebt, dan vraag je je dit seizoen af waar Luis deze zomer tegenaan gelopen is. Ik vermoed tegen een doelpaal op de training. Dat heb heb je als je een hoorapparaatje weigert. Dan hoor je zo’n paal niet aankomen. Of misschien…

Lees verder op: ronschiltmans.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange