Voor veel columnisten is het te rustig rond Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Voor veel columnisten is het te rustig rond Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 september, 2009 | Gepost om 16:56 uur | 1.362 keer bekeken

Zo’n anderhalf jaar was het rustig bij Ajax. Ondanks dat er in die periode twee trainerswissels plaatsvonden, bleef het allemaal redelijk in harmonie bij de grootste club van Nederland. En dat lijkt een aantal columnisten niet te zinnen. Het gaat kennelijk te goed in Amsterdam, want er wordt continu aan de stoelpoten van de algemeen directeur gezaagd.

Algemeen directeur Rik van den Boog ligt onder vuur. Zijn naam duikt op in alle kranten en iedereen heeft zijn oordeel klaar: hij moet opstappen. Henk Spaan, de voormalig journalist die leeft van platitude naar platitude en zo weinig te melden heeft, gaf hem afgelopen weekend een 4 in zijn column. Jammer dat niemand deze columnist eens een 1 zou kunnen geven voor zijn rancuneuze schrijfsels. Ook Wilfred ik-wil-door-iedereen-aardig-gevonden-worden Genee deed een duit in het zakje en voorzag het einde van de Ajax-directeur. Waarom in hemelsnaam?

Niemand weet wat de werkelijke rol is van Rik van den Boog in het drama rond de totale ineenstorting van het Borsato imperium The Entertainment Group. Ik vraag me af of iemand de moeite heeft genomen om contact te zoeken met Van den Boog om zich alles tot in details te laten uitleggen. Heeft iemand aan Uri Coronel gevraagd hoe deze zaak van invloed is op de directie van het beursgenoteerde Ajax?

Ik stel hier niet dat er niets aan de hand is. Ook niet dat Van den Boog per definitie brandschoon is en zijn positie niet in het gedrang kan komen. Ik weet het eenvoudig niet en zolang niemand om opheldering vraagt, dan geldt dat voor iedereen. Ik lees allerlei verhalen in allerlei media en daar komt nergens een onoorbaar gedrag van de Ajax-directeur naar voren.

Het obligate praatje van Rik van den Boog op de eigen clubsite zet wat dat betreft natuurlijk geen zoden aan de dijk. Die jongetjes en meisjes van Ajax Media hebben geen enkele journalistieke bagage waar het het zakenleven betreft. Dus die verklaring van de Ajax-directeur op ajax.nl heeft geen enkele waarde. Zolang niemand van de reguliere media een onderzoek verricht met een reactie van alle direct betrokkenen, past voor iedereen: mond houden en pas oordelen als men echt op de hoogte is.

De hele zaak rond …

Lees verder op Highlow

Snel reagerenSecured By miniOrange