De drie Musketiers | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De drie Musketiers

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 oktober, 2009 | Gepost om 10:56 uur | 1.829 keer bekeken

mid·den·vel·der de; m,v -s (sp, o.a. hockey, voetbal) speler tussen verdediging en aanval.

De definitie middenvelder heeft in het voetbal een zeer diverse betekenis. Ze zijn er ook in allerlei soorten en vooral maten. Ajax heeft in de afgelopen jaren prachtige middenvelders voortgebracht, met als meest recente voorbeelden Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Niet alle middenvelders slagen bij Ajax, maar of ze nu verdedigend of aanvallend zijn, ik kan van beide soorten genieten. De twee voorbeelden die ik net gaf zijn aanvallend ingestelde jongens, waar van der Vaart nog het meest meeverdedigt. Sneijder is toch meer de creatieve jongen, en van der Vaart is meer de zwoeger met een dodelijke pass.

De balans tussen aanval en verdediging ligt dan ook in handen van het middenveld. Helaas was dit de afgelopen jaren niet altijd in balans bij Ajax. Na lang zoeken vonden wij een topper uit de Spaanse voetbalhoofdstad Barcelona. Zijn naam Gabri, die gisteren na lang blessureleed een terechte staande ovatie kreeg van het Ajax publiek.

Gabri is de laatste jaren in mijn ogen, de beste verdedigende middenvelder die we in jaren gehad hebben. Hij sleurt en zwoegt, en bezit het vermogen om altijd op het juiste moment op te duiken waar nodig. Voor de echte liefhebber is dat een genot om naar te kijken, al is de taak vaak zeer ondankbaar.

Toen vorig jaar ineens de naam Eyong Enoh bij Ajax opdook, vroeg ik mij af wie hij was. Dat liet deze man ons zien in de wedstrijd bij Feyenoord. Hij kwam zag en overwon, zal ik maar zeggen. Hij lijkt een beetje op Obodai, de robuuste sloper die het niet gered heeft bij Ajax. Enoh was vorig seizoen zeer druistig, en pakte meer gele kaarten dan nodig. Dat is wel inherent aan zijn positie, alleen werden er op domme plekken teveel kaarten gepakt.

Dit seizoen is de middenvelder uit Kameroen een stuk rustiger maar nog steeds meedogenloos, en bezit hij nog steeds de longen van twee paarden. Twee keer drie kwartier draaft hij en zuigt het hele middenveld schoon van balverlies….LEES HIER VERDER OP AJAX.BLOG.NL

Snel reagerenSecured By miniOrange