Ajax makkelijk langs Vitesse | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax makkelijk langs Vitesse

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 november, 2009 | Gepost om 16:45 uur | 864 keer bekeken

Voor het eerst in vier seizoenen heeft Ajax een zege weten te boeken op bezoek bij Vitesse. In Arnhem zette het een klinkende eindstand op het scorebord: 1-5. Marko Pantelic eiste met drie treffers de hoofdrol op.

Een briljante passeerbeweging hoeft men niet van de Serviër te wachten. Voor die creatieve impulsen staan Luis Suárez en Urby Emanuelson op de flanken. Het is de scherpte voor het vijandige doel die Pantelic van grote waarde maakt voor de Amsterdammers. Tegen Vitesse tekende hij alweer voor zijn vijfde, zesde en zevende treffer van het seizoen aan.

Daarmee velde Pantelic persoonlijk het vonnis over Vitesse, dat vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong kwam. Een door Ajax slecht verwerkte corner belandde uiteindelijk voor de voeten van Serginho Greene, die Dalibor Stevanovic in staat stelde de eerste klap aan de bezoekers uit te delen: 1-0.

Maar met die openingstreffer leek Vitesse louter pech over zich heen te roepen. Na twaalf minuten moest doelman Piet Velthuizen het veld verlaten met een hoofdblessure na een botsing met Ajacied Jan Vertonghen. Zijn vervanger Eloy Room kreeg vervolgens binnen vijf minuten na zijn entree twee tegentreffers om de oren.

Beide keren was Pantelic de defensie van Vitesse te slim af. Na een kwartier spelen dook hij na een voorzet van Suárez gevaarlijk op bij de penaltystip en wist hij de nog koude invaldoelman Room met een schuiver te kloppen. Vier minuten later werd hij bij een voorzet van Vurnon Anita volledig over het hoofd gezien door het centrale verdedigingsduo van Vitesse. Tegendraads liet hij met zijn voorhoofd het net bollen: 1-2.

Vitesse mocht zich op slag van rust nog wel oprecht bestolen voelen toen Toby Alderweireld de bal met zijn hand beroerde in het strafschopsgebied. Arbiter Ruud Bossen kende de Arnhemmers echter geen penalty voor. Fortuinlijk was de thuisploeg wel weer bij een levensgrote kans van Suárez, die na knullig balverlies van Rogier Molhoek alleen op het doel afstormde, maar na het omspelen van de doelman via de buitenkant van de paal naast schoot.

Na rust viel de beslissing alsnog snel. Pantelic kreeg blijkbaar geen voldoening van zijn twee doelpunten in de eerste helft en schoot vijf minuten na rust met een strak schot zijn derde treffer tegen de touwen. Gewillig liet hij zich vervolgens bedolven onder de lofzang van de Amsterdamse aanhang.

In de resterende minuten maakte Ajax een bescheiden feestje van het duel in Arnhem Nadat Kennedy Bakircioglü – de vervanger van Pantelic – op aangeven van Suárez de vierde Amsterdamse treffer voor zijn rekening nam, was het even later Ismaïl Aissati die de eindstand op fraaie wijze op 1-5 bepaalde.

Ajax blijft dankzij de zege in het spoor van FC Twente en PSV, dat eerder dit weekeinde al drie punten bij hun seizoenstotaal schreven. De Amsterdammers staan zes punten achter koploper FC Twente en volgen op vier punten van PSV.

Snel reagerenSecured By miniOrange