Sabau:Ajax is potentiële kwart- of halve finalist | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Sabau:Ajax is potentiële kwart- of halve finalist

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 november, 2009 | Gepost om 16:22 uur | 996 keer bekeken

FC Timisoara-trainer Ioan Sabau ziet de tweede Europa League-ontmoeting met Ajax vooral als een leermoment voor zijn selectie. De coach van de Roemeense club weet dat zijn team nauwelijks meer kans maakt om door te stoten naar de volgende fase van het Europese toernooi, maar looft de aanstaande tegenstander wel.

“We moeten erkennen dat onze kansen heel klein zijn tegen Ajax”, dekt Sabau zich vast in tegen de officiële website van de UEFA. “Ons doel is om ten minste vier punten te pakken in de laatste twee wedstrijden, en dan allereerst Ajax te verslaan. Het zou geweldig zijn als we alle punten pakken, maar het hangt nog altijd af van de andere resultaten.”

In september ontmoetten beide teams elkaar al in Amsterdam; Ajax hield aan het thuisduel met de Roemenen slechts één punt over. Desondanks schat Sabau de club hoog in. “Ajax is een Champions League-club. Ze winnen misschien niet de Europa League, maar ze hebben de kwaliteiten om tenminste de kwartfinales of halve finales te bereiken.”

“Ze hebben nog steeds fantastische spelers, ook al verkopen ze veel van de zelfopgeleide jongens. Dit is onze kans te leren, ons te verbeteren, volwassener te worden en internationale ervaring op te doen. Voor dit avontuur hadden veel spelers nooit ‘Europees’ gespeeld. We zullen volgend seizoen consistenter zijn en voor de knock-outfase gaan.”

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange