FC Groningen meld zich voor Blind | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

FC Groningen meld zich voor Blind

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 december, 2009 | Gepost om 15:04 uur | 998 keer bekeken

FC Groningen heeft zich bij Ajax gemeld voor Daley Blind. De negentienjarige middenvelder mag voor een half jaar verhuurd worden en Groningen heeft belangstelling. Afgelopen weekeinde hadden zijn vader Danny Blind en Henk Veldmate, manager technische zaken van Groningen, een gesprek.

“Dat ging puur om voetbaltechnische zaken”, vertelde Blind, die assistent-trainer is van Ajax. “Er hebben meer clubs interesse getoond, maar Groningen is een serieuze optie”, liet Blind weten aan Voetbal International.

Dat Blind aan Haarlem verhuurd zal worden, de club waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft, is uitgesloten. “Die geruchten heb ik ook gehoord. Geen idee waar dat vandaan komt. Het gaat erom dat Daley het komende half jaar op Eredivisieniveau bij een goede club kan gaan spelen. FC Groningen komt deze week bij ons terug”, aldus zijn vader.

Dit seizoen kwam Blind nog in actie voor Ajax. De middenvelder annex verdediger werkt zijn wedstrijden af in het beloftenteam. Saillant detail is dat Pieter Huistra daar de trainer is. Huistra zal volgend seizoen trainer zijn van FC Groningen.

VI.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange