Jol niet tevreden over aankopen van Basten | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol niet tevreden over aankopen van Basten

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 10 december, 2009 | Gepost om 9:42 uur | 1.944 keer bekeken

Zonder de naam van Marco van Basten te noemen, liet Ajax-trainer Martin Jol woensdagavond ontvallen niet tevreden te zijn over de aankopen die zijn gedaan door zijn voorganger.

“Ik mocht geen 35 miljoen investeren”, zei Jol, geciteerd door De Telegraaf, tijdens de algemene vergadering van de Amsterdammers. “Dat was wel makkelijk geweest. Maar ik ben begonnen met dezelfde spelers als twee jaar geleden, minus Klaas-Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen.”

“Van de zes spelers (Oleguer, Dario Cvitanich, Evander Sno, Rob Wielaert, Miralem Sulejmani en Ismail Aissati, red.) die vorig jaar zijn gekocht, staan er vijf niet in de basis. Dat is geen onwil van mijn kant – zoals je in Engeland wel eens ziet als een nieuwe trainer het overneemt – maar ook zonder mij hadden die jongens het moeilijk om zich aan te passen”, vertelt Jol, die daarbij de eveneens door Van Basten aangetrokken Eyong Enoh vergeet.

Algemeen directeur Rik van den Boog liet nog maar eens weten dat de tijden van grote aankopen definitief voorbij zijn. “Er was sprake van teruginvesteren van de verkoopgelden om versneld de top te halen. Het was de vrijheid van de trainer dat geld te besteden. Dat had Marco van Basten ook contractueel laten vastleggen en was een weloverwogen besluit”, aldus Van der Boog.

Snel reagerenSecured By miniOrange