Stekelenburg: Je komt even terug op aarde | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Stekelenburg: Je komt even terug op aarde

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 december, 2009 | Gepost om 16:37 uur | 998 keer bekeken

Maarten Stekelenburg, doelman van Ajax en het Nederlands elftal, blikt met Sportweek terug op vorig seizoen. Ook vertelt de doelman over de langdurige discussie bij het Nederlands elftal over Edwin van der Sar. Stekelenburg werd vorig seizoen door Ajax-coach Marco van Basten naar de bank verwezen.

“Nu pas merk je wat voor invloed zo’n gebeurtenis op je heeft. Ik ben nog steeds niet blij dat hij me passeerde, maar het heeft wel zijn waarde gehad. Je komt even terug op aarde. Dat is weleens goed. Tijdens voorgaande seizoenen wist ik op de eerste training dat ik ging spelen. Nu weet ik dat niet alles vanzelf gaat. Volledig strijden voor je plek maakt je beter”, zegt de doelman van Ajax.

“Ik ben een trainingsbeest, maar ben nog meer het krachthonk ingedoken. Om de adrenaline eruit te pompen. Maar ook om aan fysieke kracht te winnen. Nu merk ik in de duels dat ik sterker ben, zekerder. Scherper ook”, aldus Stekelenburg.

Snel reagerenSecured By miniOrange