Suarez kan van Basten overtreffen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Suarez kan van Basten overtreffen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 2 december, 2009 | Gepost om 15:17 uur | 731 keer bekeken

Aanvaller Luis Suarez kan woensdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen het Roemeense FC Timisoara het aantal Europese doelpunten van clubicoon Marco van Basten overtreffen.

De Uruguayaanse international staat net als de voormalige topspits van de Amsterdammers op elf Europese treffers. Suarez had twintig wedstrijden nodig voor zijn productie, Van Basten drie minder.

De huidige clubtopscorer van Ajax kan dit seizoen nog flink progressie maken op de Europese topscorerslijst van de Amsterdamse club. De totalen van Stefan Pettersson, John Bosman (beiden twaalf goals), Piet Keizer (dertien), Klaas-Jan Huntelaar (veertien) en Ruud Geels (vijftien) liggen allen binnen handbereik. Suarez bezet momenteel de gedeelde tiende plaats in het schuttersklassement.

De Uruguayaan maakte zijn doelpunten tegen Slovan Bratislava (vier), FK Borac Cacak (twee), Slavia Praag (twee), MSK Zilina, Olympique Marseille en Dinamo Zagreb (allen één). Suarez maakte dit seizoen al 22 doelpunten in 23 officiële wedstrijden voor Ajax.

Voor Ajax is de uitwedstrijd tegen FC Timisoara op voorhand bijzonder. De Amsterdammers speelden nog niet eerder een Europa Cup-wedstrijd op Roemeense bodem. De eerste wedstrijd tegen FC Timisoara eindigde op 17 september in een doelpuntloos gelijkspel.

VI

Snel reagerenSecured By miniOrange