Ajax en Feyenoord op gelijke hoogte | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax en Feyenoord op gelijke hoogte

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 31 januari, 2010 | Gepost om 21:11 uur | 6.511 keer bekeken

Ajax leek zondag op weg naar een kleine zege op Feyenoord totdat Urby Emanuelson de bal helemaal verkeerd terugspeelde op doelman Maarten Stekelenburg. Georginio Wijnaldum profiteerde dankbaar en schonk de thuisclub tot groot vermaak van de aanhang in de Kuip een gelijkspel (1-1).

Feyenoord begon voor eigen publiek sterk aan de klassieker en creëerde ook al in de tweede minuut een uitstekende kans op de openingstreffer. Verdediger André Bahia kreeg in strafschopgebied van Ajax alle gelegenheid om de bal rustig aan te nemen. De Braziliaan schoot echter naast. Nog groter was de mogelijkheid die John Dahl Tomasson in de twaalfde minuut miste. De Deen verscheen alleen voor Maarten Stekelenburg en omspeelde de doelman van Ajax ook. Tomasson schoot de bal niet in het lege doel maar probeerde met een snoekduik een strafschopgebied te versieren. Scheidsrechter Pieter Vink trok terecht de gele kaart.

Ajax startte met Luis Suarez op de linkerflank. Trainer Martin Jol koppelde de topschutter van de eredivisie aan de onervaren Stefan de Vrij. De pas zeventienjarige rechtsback van Feyenoord had uiteraard zijn handen vol aan de aanvoerder van Ajax, die ondanks een aantal goede mogelijkheden opnieuw niet scoorde in De Kuip.

Denny Landzaat mocht zich aanrekenen dat Feyenoord in de 24e minuut op achterstand kwam. De middenvelder speelde onzorgvuldig terug, waarna de bal via Dennis Rommedahl en Demy de Zeeuw voor de voeten van Marko Pantelic belandde. De Serviër schoot beheerst raak (0-1). Ajax speelde op dat moment al met Oleguer in plaats van Toby Alderweireld in het hart van de defensie. De Belg verrekte zijn hamstring en kon niet meer verder.

Eenmaal op achterstand liet Feyenoord zien dat het liever zelf het spel niet maakt. De thuisclub speelde in een veel te laag tempo en werd nauwelijks meer gevaarlijk. Urby Emanuelson, spelend als linksback, en Suarez misten namens Ajax twee grote kansen op 0-2. De topschutter van Ajax verzuimde vlak na rust opnieuw de voorsprong van zijn ploeg te verdubbelen. Hij vroeg even later ook nog vergeefs om een strafschop toen De Vrij hem tegen de benen tikte.

Ajax vergat de wedstrijd te beslissen en gunde Feyenoord in de 68e minuut ook nog een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Emanuelson speelde de bal helemaal verkeerd terug op doelman Stekelenburg, waardoor Wijnaldum eenvoudig kon scoren (1-1).

Invaller Roy Makaay was na de gelijkmaker nog bijna succesvol voor Feyenoord. De beste kansen bleven echter voor Ajax, dat uiteindelijk als morele verliezer van het veld stapte. (ANP)

Snel reagerenSecured By miniOrange