Cruijff: Bij Ajax blijft alles zoals het nu is | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Cruijff: Bij Ajax blijft alles zoals het nu is

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 11 januari, 2010 | Gepost om 15:22 uur | 1.435 keer bekeken

Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog gaf onlangs aan dat de scouting en jeugdopleiding van de Amsterdamse club op de schop gaan, maar Johan Cruijff heeft weinig vertrouwen in een goede afloop. Volgens het voetbalicoon, die vorig jaar nog even terugkeerde bij Ajax om zijn ideeën te delen, zitten er bij de club teveel mensen zonder een voetbalachtergrond in het bestuur. “Bij Ajax verandert er dan ook niks”, voorspelt Cruijff.

In zijn column in De Telegraaf zet de voormalig aanvaller zijn twijfels bij de nieuwe koers die Ajax wil gaan varen. “Hoewel sommigen mijn inzicht over de opleiding in twijfel trekken, heb ik meer dan voldoende informatie om hierover een mening te hebben”, begint Cruijff. “Meer in ieder geval dan veel mensen binnen Ajax, die nu oordelen over wat er allemaal goed en slecht is. Licht de club maar eens door. De raad van commissarissen, het bestuur en de ledenraad; mensen met een voetbalachtergrond moet je er met een vergrootglas zoeken. Toch gaan zij over alle benoemingen en mogen ze oordelen over professionals.”

“Dat terwijl er nooit iemand is geweest die op het idee is gekomen om uit al die grote spelers die de club heeft voortgebracht een selectie te maken en die groep opleidingen of cursussen op het gebied van management, marketing of coaching te geven”, vervolgt hij. “Je kunt mij niet wijsmaken dat er uit die groep niet een paar goeie gasten boven komen drijven. Daarom blijft bij Ajax alles zoals het is.”

Lees verder….

Snel reagerenSecured By miniOrange