Koeman erg positief over Rudolf | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Koeman erg positief over Rudolf

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 januari, 2010 | Gepost om 11:35 uur | 763 keer bekeken

De Hongaarse bondscoach Erwin Koeman is erg positief over Ajax-doelwit Gergely Rudolf (24). De Nederlandse trainer liet de aanvaller debuteren in het nationale team.

Koeman omschrijft Rudolf, die al als aandachtig toeschouwer aanwezig was bij Ajax-NEC, als multifunctioneel. “Hij is rechtsbenig, maar komt het beste tot zijn recht vanaf de linkerkant. Wat niet wil zeggen dat hij niet als spits of rechtsbuiten kan spelen, want daar kun je hem óók neerzetten. Daarnaast is hij heel goed bruikbaar in een tweespitsensysteem.”

Hoewel het allebei aanvallers zijn, gaat een vergelijking met PSV’er Balazs Dzsudzsak mank, vindt de bondscoach. “Rudolf is fysiek sterker, maar Dzsudzsak heeft met zijn traptechniek weer een andere kwaliteit. Ik denk wel dat Gergely in de Nederlandse competitie net zo’n verrassing kan worden als Balazs. En daar spin ik dan weer garen bij. Dat is goed voor het Hongaarse voetbal.”

Snel reagerenSecured By miniOrange