Meer praktijkmensen in Ajax-leiding | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Meer praktijkmensen in Ajax-leiding

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 25 januari, 2010 | Gepost om 13:38 uur | 1.431 keer bekeken

Nog maar net benoemd tot erelid van Ajax gaf Piet Keizer zondag direct zijn dringende advies aan de club. Het andere kersverse erelid, Sjaak Swart, sloot zich bij de voormalig buitenspeler aan.

“Er moeten meer mensen uit de praktijk in de leiding komen. Niet om de club te leiden, maar om de club te sturen op technisch gebied”, tekende De Telegraaf op uit de mond van Keizer.

Swart was het daarmee eens. “Ik ben bijvoorbeeld een voorstander van een commissie die aankopen toetst”, zei hij. “Ajax heeft met Johan Cruijff, Piet Keizer, Frank de Boer, Dennis Bergkamp en nog vele anderen de kennis om nieuwe spelers te beoordelen. Als zij een speler niet goed genoeg vinden, moet hij niet komen.”

De eretitel en de daarbij horende gouden speld waren zeer welkom bij Keizer. “Ik voelde me in eerste instantie een beetje verward, omdat ik vind dat een man of 20 à 25 die zou moeten hebben. Ik zal de onderscheiding ook met al mijn oud-ploeggenoten delen.”

Keizer vond dat de huidige clubleiding er goed aan heeft gedaan te breken met het niet benoemen van ereleden. “Ik vind dat het bestuur een compliment verdient, omdat het een traditie om dertig jaar geen voetballers tot erelid te benoemen heeft afgeschaft. Iets wat het vorige bestuur niet durfde”, zo stelde de linksbuiten. “Gevoelsmatig is dit een postume onderscheiding. Na 35 jaar kun je dat in elk geval niet actueel noemen. Dus zeg ik cynisch postuum.”

Ook Swart was erg content met de benoeming. Hij pinkte een traantje weg. “Ik ben nu geridderd door de koningin, bondsridder van de KNVB en ereburger van Amsterdam, maar het erelidmaatschap van Ajax is het mooiste van de vier. Ik ben zestig jaar lid, een echte Ajacied en kom nog dagelijks bij de club. Ajax is mijn alles.”

Snel reagerenSecured By miniOrange