Ajax uitgeschakeld in Turijn | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax uitgeschakeld in Turijn

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 25 februari, 2010 | Gepost om 23:11 uur | 6.665 keer bekeken

Ajax slaagde er niet in om gaten te vinden in de hechte defensie van Juventus. De ploeg creëerde wat kleine kansjes maar kwam niet niet scoren. De 0-0 uitslag betekende uitschakeling van de Amsterdammers in de Europa League.

Door de schorsing van Luis Suarez moest Ajax-coach Martin Jol aanpassingen doen aan zijn favoriete voorhoede. Miralem Sulejmani zat na zijn goal in de thuiswedstrijd tegen Juventus (2-1 verlies) afgelopen weekend tegen Vitesse weer op de bank, maar verscheen nu weer aan de aftrap. Jan Vertonghen maakte weer plaats in het centrum voor Oleguer en verhuisde naar de linkerkant van de defensie. Vurnon Anita werd gepasseerd.

Goed nieuws voor de Amsterdammers was Gianluigi Buffon geblesseerd en werd vervangen door Alex Manninger. De Oostenrijker maakte in de beginfase een zeer onzekere indruk en dat leverde wat kleine kansjes voor Ajax op. Vertonghen kreeg de grootste nadat de goalie een bal losliet, maar de Belg schoot te gehaast over.

Na een half uur zette de thuisploeg Ajax onder druk en dat resulteerde in enkele gevaarlijke hoekschoppen. Eyong Enoh en Christian Eriksen moesten redding op de lijn brengen. Zonder dat beide ploegen veel kansen creëerden werd de rust gehaald. Ook na de hervatting kwam de thuisploeg niet in noemenswaardige problemen. Marko Pantelic kopte over en wat schoten van ver gingen over of naast.

In de slotfase zette Ajax nog aan voor een laatste offensief, maar de hechte defensie van Juventus was niet verrassen. Was dit wel het geval, dan kozen de aanvallers van de Amsterdammers telkens net voor een verkeerde oplossing. Urby Emanuelson zorgde nog wel voor wat elan, maar de schoten van de invaller waren of te makkelijk voor Manninger of misten doel.

Snel reagerenSecured By miniOrange