Ajax wint overtuigend van FC Twente | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax wint overtuigend van FC Twente

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 8 februari, 2010 | Gepost om 9:52 uur | 6.620 keer bekeken

Ajax heeft weer uitzicht op plaats twee in de Eredivisie, dat aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. Concurrent FC Twente werd zondagavond in de Amsterdam Arena met ruime cijfers verslagen: 3-0.

Door de driepunter mag Ajax weer dromen van succes in de competitie. Het gat met nummer twee FC Twente is na zondag geslonken tot zes punten. Een bijdrage in de titelstrijd komt vooralsnog niet reëel in zicht, daar koploper PSV nog steeds een voorsprong van negen punten heeft op de ploeg van Martin Jol.

Voordeel voor Ajax is dat het over verreweg het beste doelsaldo van alle titelkandidaten beschikt. De nummer drie op de ranglijst heeft een positief saldo van +46, tegenover de +37 van PSV en de +24 van FC Twente. Bovendien ontvangt de club lijstaanvoerder PSV nog in Amsterdam en heeft het – op papier – nog nauwelijks zware uitwedstrijden voor de boeg.

Tegen FC Twente leek Ajax de eerste twintig minuten niet te beseffen dat het in een alles-of-niets-situatie verkeerde. Na een kopbal van Marko Pantelic liep de thuisploeg braaf achter de feiten aan tegen een controlerend FC Twente. Het enige waar het de bezoekers uit Enschede aan ontbrak was het openingsdoelpunt.

Dat FC Twente zijn goede beginfase niet bekroonde met een treffer had het volledig aan zichzelf te wijten. De nummer twee van de Eredivisie ging slordig om met de mogelijkheden die Ajax kinderlijk toestond. Blaise N’Kufo en tweemaal Kenneth Perez faalden oog in oog met doelman Maarten Stekelenburg en spaarden daarmee hun concurrent.

In de 22ste minuut schoot Demy de Zeeuw plotseling de verhoudingen in de Amsterdam Arena aan flarden. Na een rommelige aanval zag de middenvelder zijn schot tussen drie paar FC Twente-benen door langs Sander Boschker rollen: 1-0. Vanaf dat moment maakte Ajax weer de dienst uit in eigen huis.

Dit leidde vlak voor rust tot een tweede dreun die aan FC Twente werd uitgedeeld. Een prachtig gekruld schot van Luis Suarez spatte uiteen op de paal en werd door Gregory van der Wiel terug in het vijfmetergebied gebracht. Daar stond Marko Pantelic klaar om de bal voor de tweede keer over de Tukkerse doellijn te schuiven: 2-0.

FC Twente – met Cees Paauwe voor de geblesseerd uitgevallen Sander Boschker onder de lat – zocht na rust naar het belangrijke aansluitingsdoelpunt. Binnen het kwartier namen de bezoekers het doel van Ajax twee keer gevaarlijk onder vuur. Bryan Ruiz zag zijn schot voorlangs vliegen en de knal van Theo Janssen belandde op de vuisten van Stekelenburg.

Twintig minuten voor tijd had Ajax de Eredivisie-topper al over de streep moeten trekken, maar een doelpunt van Suarez werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Kort daarna kon Gregory van der Wiel de derde treffer aantekenen; zijn inzet bereikte de doellijn echter niet.

In de 75ste minuut viel alsnog de beslissing voor de thuisploeg. Rasmus Lindgren troefde Janssen af, speelde Pantelic in, waarna invaller Dennis Rommedahl de 3-0 tegen de touwen kon schieten. In de slotfase mocht winteraankoop Nicolás Lodeiro nog als vervanger van Pantelic zijn officiële debuut maken in Ajax-tricot.

Snel reagerenSecured By miniOrange