Cruijff zet vraagtekens bij reorganisatie | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Cruijff zet vraagtekens bij reorganisatie

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 15 februari, 2010 | Gepost om 10:23 uur | 748 keer bekeken

Johan Cruijff stelt dat Ajax eindelijk begrijpt dat de jeugdopleiding niet functioneert zoals het zou moeten. Desondanks vraagt het clubicoon zich wel af of de reorganisatie het probleem oplost.

“Blijkbaar zien ze eindelijk ook zelf in dat die niet deugt”, zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Alleen vraag ik me af, wie binnen de club weet hoe het straks wel moet. Het huidige hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink zit er al een tijdje, maar is er blijkbaar nu pas achter dat het roer om moet, Martin Jol is er amper een jaar en Danny Blind heeft zo’n beetje alle functies binnen Ajax gehad.”

Cruijff vraagt zich af of de Amsterdammers er in slagen om een goede structuur van de jeugdopleiding op te zetten. “Ik wil hier alleen maar mee zeggen, dat als je dingen verandert om te verbloemen, dat niet wil zeggen dat je het probleem oplost. Het simpele feit, dat Ajax 55 spelers onder contract heeft voor twee elftallen, geeft aan dat de club niet geleid wordt zoals het geleid moet worden.”

Ajax-trainer Jol beklaagde zich eerder al over het feit dat de vele contractspelers de mogelijkheden op de transfermarkt beperken. “Er is toegestaan, dat er vijftien spelers te veel zijn gecontracteerd, waardoor er ten minste tussen de twee en drie miljoen euro te veel op de begroting drukt”, weet ook Cruijff.

Snel reageren



Secured By miniOrange