Indruk maken | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Indruk maken

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 februari, 2010 | Gepost om 14:29 uur | 8.166 keer bekeken

Terwijl in eigen land mijn provinciegenoten dronken en massaal achter elkaar aan schuifelen, verbaas ik mij begin deze week in een ondergesneeuwd Duits stadje over het fenomeen wintersport. Je een berg op laten hijsen, om telkens binnen een paar minuten weer in de file bij de lift aan te sluiten.

En dat dan hele dagen leuk vinden. Het schijnt inderdaad geweldig te zijn, maar desondanks zie ik alleen maar serieuze gezichten. Volwassen mannen die een afdaling ondergaan alsof ze zojuist een ingegroeide teennagel poliklinisch hebben laten verwijderen.

Of misschien doet de sneeuw en ijs hen wel denken aan hun bevroren tegoeden op een failliet Wognums bankje. Voor die types is de vroegboekkorting uitgevonden. Vlug die glijvakantie laten betalen voordat hun bank als een losgeslagen gletsjer begint te schuiven.

Je herkent ze bij aankomst aan hun platgedrukte broodjes en de sneue thermoskan koffie. Ze weten nu al dat dit voorlopige hun laatste sneeuwstorm wordt. Thuis wrijven al die instanties die nog geld van ze krijgen zich alvast lachend in de handen. Eispret.

Zet mij op de lange latten en ik wil nog maar één ding: voetballen. Bij schaatsen idem dito. Het enige bevroren water wat ik leuk vind zit in een glas Martini. Ik mis het wintersport-gen dan ook volledig. Tuurlijk, uit liefde voor vrouw en kinderen heb ik het ooit wel geprobeerd.

Maar dezelfde voeten die achteloos een bal minimaal 500 keer hooghouden, gleden ooit op ski’s met kinderlijk gemak een beginnersklasje volledig aan flarden. Als oprukkende middenvelder kan ik naar links kijken en dan verrassend precies op maat naar rechts passen.

Daarmee maak je indruk. Op ski’s kan ik ongeveer hetzelfde. Naar links kijken en zeker ook naar links willen, maar dan geheel onverwachts rechts in het dal dood en verderf zaaien. Het is een gave.

Om het voor iedereen leuk te houden, zet ik daarom elke winter vrouw en kroost bij de skilift af, om daarna wat leuks voor mezelf te gaan doen. Alvast mijmeren over Ajax-Juventus bijvoorbeeld. Terwijl de verse sneeuw kraakt onder mijn moonboots, tóch de onweerstaanbare geluiden van een volle en meelevende Amsterdam ArenA horen. Het kan, als je maar…

Lees verder op….

Snel reagerenSecured By miniOrange