Jol: FC Twente is een goed en stabiel elftal | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: FC Twente is een goed en stabiel elftal

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 5 februari, 2010 | Gepost om 14:47 uur | 6.540 keer bekeken

In aanloop naar de topper tegen FC Twente gaf Ajax-trainer Martin Jol vrijdagmiddag een karakterschets van de komende tegenstander. Verder werd de Ajacied vooral ook gevraagd naar zijn ervaringen met Hyun Jun Suk en Nicolas Lodeiro. Of de Uruguayaanse aanwinst zondag in de topper direct van de partij is, zal blijken. Ook Eyong Enoh passeerde de revue.

Jol wenste nog niet op de ontwikkelingen vooruit te lopen. ,,Ik vertel de spelers altijd zaterdag eerst zelf wie bij de wedstrijdselectie zit’’, legde Jol de gebruikelijke volgorde uit. ,,Of Lodeiro er bij is? Alles kan.’’ De Ajax-trainer ziet in zijn nieuwste pupil vooral een ‘nummer tien’ – een aanvallende middenvelder – en een linkshalf. Het zijn die twee posities waarop de Zuid-Amerikaan vooral uit de voeten kan. ,,Het is noodzakelijk dat hij op twee plaatsen inzetbaar is.’’ Vrijdag trainde Lodeiro voor het eerst met zijn nieuwe selectiegenoten mee.

De Zuid-Koreaan Hyun Jun Suk heeft de tongen sinds zijn gepassioneerde debuut, thuis tegen Roda JC, aardig losgemaakt. De aanvaller is ook op de trainingen een gewaardeerde Ajacied. De bijnaam Bruce Lee, een bijnaam overigens met de bijbedoeling van een koosnaam, was dan ook snel bedacht. ,,Hij is flexibel, lenig en heeft bijna alles’’, stipte Jol enkele sterke punten van Suk aan.

Minder goed nieuws viel te melden over Eyong Enoh. De Kameroener heeft in de midweekse thuiswedstrijd tegen Roda JC een verrekking in de hamstring opgelopen. ,,Het herstel duurt waarschijnlijk tien dagen tot twee weken. Maar het is gelukkig geen scheur, dus in dat opzicht zit het mee. Toby Alderweireld hoop ik volgende week wel weer tot mijn beschikking te hebben.’’ De Belgische verdediger kampt sinds de Klassieker met een hamstringkwetsuur.

Sulejmani en Aissati vielen tegen Feyenoord (1-1) en Roda JC (4-0) buiten de wedstrijdselectie. De kans lijkt gering dat beide Ajacieden er zondag wel weer bij zijn. ,,Sulejmani moet meer vertrouwen krijgen. Ismaïl moet vooral productiever worden en meer rendement krijgen. Dat is in elk geval nodig voor zijn positie. Het is een kwestie van er weer bij komen. Al is de concurrentie voor zijn positie groot.’’

Tenslotte kwam ook FC Twente voorbij. De komende tegenstander mag zich samen met PSV koploper noemen in de Eredivisie. De Ajacieden moeten negen punten goed maken op de Brabanders en Tukkers. Zondag kan de afstand met FC Twente worden verkleind. Jol: ,,FC Twente is een goed en stabiel elftal. Hun kracht ligt op het middenveld en op de flanken. Daarbij maakt N’Kufo ook zijn doelpunten.’’

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange