Jol: Gaat Ajax aanvallen? Si.. | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Gaat Ajax aanvallen? Si..

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 25 februari, 2010 | Gepost om 9:39 uur | 806 keer bekeken

Martin Jol had de ingehuurde tolk gisteren niet nodig. “Gaat Ajax aanvallen?”, trapte een Italiaanse journalist aan de vooravond van het Europa Leagueduel bij Juventus een open deur in. “Si”, antwoordde de trainer van Ajax lachend. Waarna hij alsnog assistentie inriep.

“We zullen proberen de 1-2 uit de heenwedstrijd recht te breien en fris van de lever te spelen.” Lukt Ajax dit, dan wordt Fulham of Shakhtar Donetsk de volgende tegenstander.

Hoewel Jol zich daar nooit openlijk over kan uitspreken, zal een uitschakeling hem vanavond misschien niet eens zo slecht uitkomen. Bij HSV speelde hij vorig seizoen tot en met de halve finales van de DFB Pokal en toenmalige UEFA Cup mee om alle prijzen en werd in de competitie strompelend, maar juichend (met Europees voetbal) de eindstreep gehaald.

“De competitie is het belangrijkste gemaakt vanwege eventuele inkomsten uit de Champions League”, liet hij zijn licht schijnen over de nieuw leven ingeblazen strijd met PSV en FC Twente. “De Europa League is voor de trainers en spelers een mooi podium en een kans om een prijs binnen te halen”, gaf hij het politiek correcte antwoord.

Telegraaf

Snel reagerenSecured By miniOrange