Oleguer mogelijk in de basis | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Oleguer mogelijk in de basis

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 februari, 2010 | Gepost om 9:24 uur | 1.171 keer bekeken

De defensie van Ajax heeft dit seizoen duidelijk stappen in de juiste richting gemaakt. In de 23 eredivisieduels tot dusver incasseerde Ajax tien treffers minder dan vorig jaar (17 om 27) en in eigen huis hoefde Maarten Stekelenburg pas drie keer te vissen. “We moeten kijken wat dat waard is”, benadrukte Martin Jol tegenover De Telegraaf.

Ajax speelt donderdag thuis tegen Juventus, waar spitsen als Alessandro Del Piero en David Trezeguet rondlopen. “De wedstrijd is in elk geval een goede ervaring voor ons jonge elftal”, zei Jol. “Op het Amsterdam Tournament hebben we tegen andere topploegen als Atletico Madrid en Benfica gezien dat het achterin nog niet dicht zat. Ik hoop, en reken er ook wel een beetje op, dat het nu anders is.”

Jol overweegt om Oleguer weer een basisplaats te geven. De Spanjaard deed het de laatste weken bij absentie van eerst Toby Alderweireld en later Jan Vertonghen uitstekend, maar beide Belgen zijn nu weer beschikbaar. “De ervaring van Oleguer zou wel eens belangrijk kunnen zijn, dat was vorig jaar tegen Fiorentina ook zo. Maar Jan is weer één van onze sterkhouders”, twijfelde Jol.

Hoewel de resultaten dit seizoen vooralsnog tegenvielen, mag Juventus volgens Jol niet worden onderschat. “Het is een elftal vol geroutineerde spelers, in Italië een grote ploeg, met de meeste internationals van alle clubs.” De trainerswissel is niet in het voordeel van Ajax, vindt hij. “Ciro Ferrara bleef bijvoorbeeld tegen Bayern München volharden in het typisch Italiaanse systeem, maar Alberto Zaccheroni denkt anders. Dat bewees hij al bij Udinese. Juventus is favoriet.”

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange