Bekerfinale mogelijk in twee duels | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Bekerfinale mogelijk in twee duels

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 maart, 2010 | Gepost om 10:28 uur | 1.023 keer bekeken

De bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax wordt mogelijk over twee wedstrijden verdeeld; één in Rotterdam en de andere in Amsterdam. Die optie is nadrukkelijk besproken door Feyenoord, Ajax, de KNVB en de gemeente Rotterdam, zeggen ingewijden.

De KNVB wil niet vooruit lopen op het eventueel spelen van een ‘dubbele finale’. De bond wacht het overleg af dat vandaag met de gemeente Rotterdam wordt gevoerd.

De optie van twee wedstrijden wordt alleen gelicht, als de veiligheid rond de beladen bekerfinale op 25 april in de Rotterdamse Kuip niet gegarandeerd kan worden en Ajax-supporters dientengevolge niet welkom zijn. Om de veiligheid tijdens de cupfinale te waarborgen, wordt een enorme politiemacht op de been gebracht.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb stemde er afgelopen vrijdag mee in dat de wedstrijd onder strenge voorwaarden mét Ajax-publiek gespeeld mag worden.

In de reguliere voetbalcompetitie worden wedstrijden tussen beide clubs tot 2014 zonder bezoekende supporters gespeeld, vanwege eerdere incidenten. Een woordvoerder van Aboutaleb zegt dat het spreiden van de bekerfinale over twee wedstrijden tot nu toe nooit als optie is besproken.

Met de politieinzet is een enorme kostenpost gemoeid. De politiebonden ACP en ANVP schatten die op 1,5 miljoen euro. Zij vinden dat de rekening door de KNVB moet worden betaald. De Raad van Hoofdcommissarissen wijst die suggestie van de hand. ,,De kosten komen gewoon voor rekening van de politie. Dat is nu eenmaal zo afgeproken. Bovendien willen we een situatie van ‘wie betaalt, die bepaalt’ voorkomen,” aldus woordvoerder Ron Looije. ,,De politie moet zelf de regie kunnen houden.”

Hoeveel kaarten naar Feyenoord en Ajax gaan is nog onduidelijk. Normaal gesproken stelt de KNVB in de bekerfinale 15.000 kaarten per club beschikbaar. Mogelijk wordt dat aantal per club met 3.000 naar beneden geschroefd. Daar worden nog gesprekken over gevoerd. Daarnaast bestaat de kans dat er geen neutrale kaarten beschikbaar worden gesteld, waardoor de Kuip op 25 april niet helemaal gevuld zal zijn.

Het gros van de Ajax-supporters zal 25 april per trein onder zware politiebewaking en die van eigen Ajax-stewards naar Rotterdam afreizen. Mogelijk legt een deel de reis per bus af.

ANP

Snel reagerenSecured By miniOrange