Finale met tienduizend fans per club | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Finale met tienduizend fans per club

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 31 maart, 2010 | Gepost om 13:45 uur | 840 keer bekeken

Feyenoord en Ajax krijgen voor hun supporters elk tienduizend kaarten voor de bekerfinale op 25 april in De Kuip. De voetbalbond KNVB heeft ingestemd met dit voorstel van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

De overige toegangsbewijzen worden verkocht aan ‘neutrale’ supporters; die kaarten worden op naam geregistreerd. Omdat er strenge eisen zijn gesteld aan de verkoop van kaarten aan andere supporters, zal de KNVB de doelgroepen zelf benaderen die hiervoor in aanmerking komen. Daarnaast wordt in de periode tot de finale en op de dag zelf streng opgetreden tegen zwarthandel.

De bond is verheugd dat aanhangers van beide clubs bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. De bond betreurt het wel dat het duel al om 14.00 uur moet beginnen, omdat op dat tijdstip nog wordt gespeeld in het amateurvoetbal.

“Juist het bekervoetbal is er voor alle voetballers. De KNVB had gerekend op de gemeente om de langlopende afspraak over het tijdstip van de bekerfinale na te komen”, aldus de bond.

Er moesten afspraken over de kaartverdeling gemaakt worden, omdat beide clubs in 2009 hadden afgesproken vijf jaar lang bij competitieduels geen fans meer mee te nemen naar de uitwedstrijden. Dat gold niet voor de bekerfinale en de Johan Cruijff Schaal, die altijd in respectievelijk De Kuip en de ArenA worden gespeeld.

Na de finale gaat de KNVB de gang van zaken evalueren en beraadt de bond zich op afspraken voor volgende edities van de bekerfinale.

Snel reageren



Secured By miniOrange