Jol speelt liever niet tegen huurlingen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol speelt liever niet tegen huurlingen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 maart, 2010 | Gepost om 9:15 uur | 842 keer bekeken

Met een puike pass zette Daley Blind zijn teamgenoot Tim Matavz vrij voor Ajax-goalie Maarten Stekelenburg. De Sloveen faalde oog-in-oog met de Oranje-goalie. Blind speelt op huurbasis bij FC Groningen, maar is in het bezit van een contract bij de Amsterdammers. Coach Martin Jol heeft daar lichte problemen mee.

‘Het is tegen de regels om iets op papier te zetten, maar in Engeland bestaat er een gentlemen’s agreement en worden spelers in zulke wedstrijden normaal gesproken niet opgesteld’, vertelt Jol aan Voetbal International ‘Hoewel ik dat in feite de beste oplossing vind, hebben wij bij Ajax gezegd: Voor de ontwikkeling van een speler is het belangrijk dat hij verhuurd wordt. En dan moet hij zonder beperkingen kunnen spelen.’

Kees Luijckx was in 2006/07 door AZ verhuurd aan Excelsior en was aandeelhouder in de nederlaag van die ploeg in de slotwedstrijd die de Alkmaarders speelden en ze het kampioenschap kostte. Jan Vertonghen werd dat jaar door Ajax gestald bij RKC Waalwijk om te rijpen en kort voordat Luijckx zijn broodheer de das om deed, taste de Amsterdammers mis in de titelrace door een doelpunt van de Belg tegen Ajax (2-2). ‘En dat trauma heeft Jan ongeveer vijf maanden achtervolgd’, weet Jol.

Ajax ontmoet op 14 april Willem II waaraan de club Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald heeft verhuurd. Op de laatste speeldag (2 mei) moet de ploeg van Jol naar NEC waar Jeffrey Sarpong een halfjaar op leenbasis speelt.

VI.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange