Vertonghen had rood moeten krijgen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Vertonghen had rood moeten krijgen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 maart, 2010 | Gepost om 10:01 uur | 766 keer bekeken

De handsbal van Ajax-verdediger Jan Vertonghen in de topper tegen PSV (4-1) heeft woensdag tijdens de tweewekelijkse scheidsrechtersbijeenkomst veel stof doen opwaaien. De technische commissie was volgens De Telegraaf van mening dat Kevin Blom de Belg met rood naar de kant had moeten sturen.

Vertonghen kreeg echter een gele kaart van de dienstdoende scheidsrechter. Volgens de technische commissie ontnam Vertonghen PSV-aanvaller Danny Koevermans een scoringskans en had hij van het veld moeten worden verwijderd. Het voorval vond tien minuten voor tijd plaats, bij een 3-0 tussenstand.

Dat er in een cruciale fase van de competitie een Ajacied als voorbeeld voor de arbiters wordt gesteld, is opmerkelijk. Eerder haalde de scheidsrechterscommissie zich de woede van Ajax op de hals toen Klaas-Jan Huntelaar het moest ontgelden. De toenmalige Ajacied zou in luchtduels te veel met zijn ellebogen zwaaien.

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange