Ajax mag NAC winstpremie geven | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax mag NAC winstpremie geven

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 april, 2010 | Gepost om 9:55 uur | 990 keer bekeken

NAC neemt het op de laatste speeldag in de Eredivisie op tegen FC Twente. Mocht de ploeg uit Breda de Tukkers van een zege afhouden, kan Ajax de titel nog pakken. Mochten de Amsterdammers daar geld voor geven, dan is dat geen probleem.

Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de KNVB, geeft in gesprek met De Volkskrant aan dat een aanmoedigingspremie geen probleem is. “We gaan ervan uit dat spelers sowieso willen winnen. Maar Ajax mag spelers van NAC bieden wat ze wil. De KNVB zal daartegen niet optreden. Of het ook chique is, is een tweede.”

Mocht een ploeg met opzet verliezen is er pas een probleem. “Als daar een indicatie voor is, bijvoorbeeld doordat talloze reserves
van een team ineens in de basis staan, dan zal er een onderzoek worden
ingesteld. Maar een ploeg tot winst aanmoedigen staat niet ter
discussie”, aldus Van Oostveen.

Drie jaar geleden bood Ajax de spelers van Excelsior een winstpremie aan. De Rotterdammers deden wat er gevraagd werd; punten pakken tegen AZ. Ajax ging echter niet met het kampioenschap aan de haal. PSV pakte op doelsaldo de titel.

Snel reagerenSecured By miniOrange