Stekelenburg ziet Twente nog punten morsen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Stekelenburg ziet Twente nog punten morsen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 15 april, 2010 | Gepost om 12:18 uur | 632 keer bekeken

Doelman Maarten Stekelenburg (foto) heeft goede hoop dat aan Ajax’ abstinentieperiode na de laatste landstitel in 2004 een einde komt. Dankzij een 0-2 overwinning op Willem II naderden de Amsterdammers prooi FC Twente woensdag tot op één punt.

‘Als je ziet waar we vandaan komen, vind ik dat erg knap,’ vertelt Stekelenburg in De Volkskrant. ‘In de serie van twaalf opeenvolgende overwinningen hebben we ook slechts twee doelpunten tegen gekregen. Hoewel we nu vooral naar onszelf moeten kijken, zie ik Twente nog wel punten morsen tegen Feyenoord. Wij hebben het namelijk ook erg zwaar gehad tegen die ploeg.’

Ajax speelde op 31 januari in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Feyenoord, de laatste keer dat de brigade van trainer Martin Jol averij opliep. De Arena-editie van de ‘Klassieker’ mondde uit in een 5-1 triomf voor de Amsterdammers.

‘Volledige controle’
Met een adequate reactie op een inzet van Frank Demouge vlak na rust had Stekelenburg een significant aandeel in de overwinning. Niet veel later besliste Marko Pantelic het duel. ‘Dat gaf me wel een ‘boost’, die redding op zo’n belangrijk moment. We controleerden de wedstrijd volledig, maar voor je het weet is het dan misschien 1-1. Dan ben je blij dat je de ploeg er doorheen kunt slepen, al zou het eigenlijk niet nodig moeten zijn geweest.’

Sportweek

Snel reagerenSecured By miniOrange