Ajax slaat bod op Vertonghen af | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax slaat bod op Vertonghen af

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 mei, 2010 | Gepost om 9:07 uur | 1.918 keer bekeken

Jan Vertonghen staat in de nadrukkelijke belangstelling van Everton. De Engelse club bracht onlangs een bod uit van ongeveer tien miljoen euro, maar daar neemt Ajax geen genoegen mee.

Vorig jaar werd Thomas Vermaelen nog voor ongeveer hetzelfde bedrag overgenomen door Arsenal, maar dat laat Ajax zich geen twee keer gebeuren. De Amsterdammers willen de sterkhouder in de defensie niet kwijt, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De 23-jarige Vertonghen zou volgens de ochtendkrant ook worden gevolgd door Liverpool. Het is echter de vraag of de Reds Everton financieel gezien kunnen overtreffen. Vertonghen speelde dit seizoen 32 duels, waarin hij driemaal tot scoren kwam. Met landgenoot Toby Alderweireld vormt hij de solide defensie van de runner-up van de Eredivisie.

De Belgische international liet ruim een week geleden weten Ajax nog niet te willen verlaten. “Ik kan hier nog leren. Ik zie te vaak dat het niet goed genoeg is. Ik voel me echt verbonden met deze club en de stad”, aldus Vertonghen destijds.

Snel reagerenSecured By miniOrange