Mogelijk schorsing 2 duels Vertonghen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Mogelijk schorsing 2 duels Vertonghen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 12 mei, 2010 | Gepost om 10:12 uur | 988 keer bekeken

Jan Vertonghen hangt een schorsing van twee wedstrijden boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de Ajax-verdediger een schikkingsvoorstel gedaan naar aanleiding van zijn uitlatingen na de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord. Tijdens de huldiging maakte hij de Rotterdammers uit voor ‘kutkakkerlakken’.

Volgens de aanklager hebben die uitlatingen ‘schade berokkend aan het voetbal in het algemeen’. Vertonghen heeft tot vandaag 12.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel. Als de Belg de twee duels schorsing accepteert, mist hij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen.

Daags na het voorval bood Vertonghen al zijn excuses aan. “Dat was gewoon heel stom van me. Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen. Zeker niet in de positie die ik als speler van Ajax heb. Vanochtend ben ik dan ook naar de club gegaan en heb er met de directie over gesproken. Algemeen directeur Rik van den Boog vertelde mij toen dat hij al voornemens was om mij bij zich te roepen”, zei Vertonghen.

Van Ajax-kant bleef het echter bij een vermaning. De club deelde geen boete uit aan Vertonghen.

Snel reagerenSecured By miniOrange