Suarez: Veel hangt van het WK af | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Suarez: Veel hangt van het WK af

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 27 mei, 2010 | Gepost om 21:37 uur | 1.459 keer bekeken

Luis Suarez riep de afgelopen maanden regelmatig dat hij ook komend seizoen actief zou zijn bij Ajax, maar de spits komt daar voorzicht op terug. De Uruguayaan kijkt uit naar het WK en weet dat daar veel kan gebeuren.

“Of ik blijf hangt ook af van het WK, in het voetbal weet je het namelijk nooit”, zegt de aanvoerder van de Amsterdammers tegenover OnsOranje. “Een WK is een podium van mijn dromen. Het mooie eraan is, is dat het niet iets alledaags is. Naar een WK gaan is niet hetzelfde als naar de winkel gaan. Iedereen wil op dat podium spelen.”

“Mijn land Uruguay heeft een rijke WK-traditie. Wij zijn twee keer wereldkampioen geworden en dat wordt wel eens vergeten”, zegt de spits als hij vooruit kijkt naar dat podium van zijn dromen. “Ook heb ik het idee dat mensen de kracht van het huidige team onderschatten. Het is niet makkelijk om je te plaatsen in Zuid-Amerika, de concurrentie is erg sterk en de wedstrijden zijn zwaar. Ik kan zeggen dat we veel zelfvertrouwen hebben en dat we het WK met hoop tegemoet zien.”

“Het sterke van Uruguay is, is dat we een team zijn”, vervolgt de aanvaller zijn verhaal over zijn nationale team. “Een speler als Diego Forlán, waar ik veel van leer, is een groot speler, maar hij voelt zich niet te groot om het team te helpen. Ik hoop dat Uruguay tijdens het komende WK blauw kleurt, onze nationale kleur. Dat zou betekenen dat wij goed presteren op het WK. Iedereen in mijn land is voetbalgek. Het zou mooi zijn voor ons team als we ver komen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange