Topspelers overwegen vertrek | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Topspelers overwegen vertrek

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 7 mei, 2010 | Gepost om 10:16 uur | 4.137 keer bekeken

Jan Vertonghen zal Ajax zeker nog niet verlaten. De Belgische verdediger vindt dat hij zichzelf nog moet ontwikkelen voordat hij naar een grote buitenlandse club kan.

Niet alle selectiespelers denken echter zo. “Wat Jan zegt, zeg ik niet”, stelt Gregory van der Wiel. De talentvolle rechtsback werd in de pers al in verband gebracht met Juventus en met Arsenal. ”Er is niets concreets, maar ik vind het leuker om in verband te worden gebracht met Arsenal dan met Juventus.”

Volgens Het Parool huldigt Luis Suárez dezelfde opvatting als Van der Wiel. Als bij Ajax een droomclub als Barcelona of Manchester United voor hem komt, wil hij weg. Doelman Maarten Stekelenburg heeft mogelijk donderdag zijn laatste duel voor Ajax gespeeld. ”Als er deze zomer iets moois komt, ga ik erover nadenken”, geeft de Oranje-international vrijdag in het dagblad aan.

Stekelenburg laat zijn keuze niet afhangen van de keuze van zijn teamgenoten. ”Er kunnen bij Ajax altijd gekke dingen gebeuren. Ik heb in het verleden bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimovic op de laatste dag van de transferperiode zien vertrekken. Ik kijk dus niet naar wat anderen doen, ik kijk naar mezelf en naar de club die interesse heeft. En dan zullen we het zien.” Het contract van Urby Emanuelson loopt over een jaar af. Hij weet nog niet of hij zijn verbintenis wenst te verlengen.

5 Reacties op “Topspelers overwegen vertrek”

 • daniel op 7th mei, 2010 10:42 am

  als dit team nog een jaar compleet kan blijven, worden ze landskampioen en gaan de toppers als Maarten en Luis sowieso naar europese topclubs…

 • Joachim op 7th mei, 2010 21:16 pm

  Doe je helemaal niets tegen. Hopen dat Ajax adequaat kan reageren op het vertrek van dergelijke topspelers. Zie dat met Martin Jol wel eerder goed komen dan met de vorige trainers

 • Fred Winkel op 8th mei, 2010 11:07 am

  Lees het stukje tweespalt binnen Ajax, en je weet wat iedereen al weet dat:
  RIK VAN DER BOOG NIET GESCHIKT IS VOOR ZIJN FUNCTIE BIJ AJAX.

  Mijn advies: Koester Martin Jol, koester je sponsor AEGON.
  Laat Pantelic bijtekenen voor twee jaar, want binnen de eigen gelederen is er geen spits die zich aandient. Pantelic laten bijtekenen, kost minder dan een WAARDIGE spits kopen.

  Ajax bestuur open je ogen, en laat Rik wat anders gaan doen.

 • Bert van der Put op 8th mei, 2010 17:05 pm

  Ik vind dat er iets te gemakkelijk over het evt. vertrek van topspelers wordt gedacht. Ik vind ook dat die topspelers er zelf, nu de competitie nog maar net is afgesloten en de beker nog koud aanvoelt, te snel over beginnen.
  Waar is de groepsintentie om met dit elftal Champions League te willen spelen en het volgend seizoen wel van begin af aan voor het kampioenschap te gaan?
  Zelfs een succesvolle, verstandige Jol kan niet staande houden dat hij, na een aderlating van zijn eerste elftal, genoemde doelstellingen nog denkt te gaan halen. Kom me niet aan met het grote geld dat bij Europese topclubs lonkt!
  Voor het grote geld is de algemeen economische situatie niet bepaald geschikt,
  om het maar eens zachtjes uit te drukken.

 • André Balk op 8th mei, 2010 17:06 pm

  Begrijp het volkomen,
  Stel je toch voor dat je als Ajax team bij elkaar blijft en zo sterk wordt dat andere clubs in Europa net als vroeger trillend op hun benen naar de Arena af reizen, dat wil geen enkele Ajax speler toch op zijn geweten hebben.
  Je maak je zelf toch als huidige speler van Ajax compleet belachelijk, als je kiest om te blijven en dan misschien met een kleine kans de Champions League gaat winnen.

  Maar onze voetbal reporters van krant en TV hebben net zo veel schuld aan deze gedachte gang van de spelers. Wordt er een paar wedstrijden goed gespeeld dan moeten de jongens gelijk naar het buitenland vertrekken want onze competitie is dan plotseling van een te laag niveau. Maar waren alle spelers van de afgelopen 6 jaar bij de clubs gebleven dan hadden wij nu een ijzersterke en spannende competie gehad hier in Nederland. Want laten we eerlijk zijn, wordt er in de onderste regio’s van Engeland, Duitsland, Spanje en Italie veel beter gevoetbalt dan hier?

 • Snel reageren  Secured By miniOrange