Vertonghen: Suárez blijft bij Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Vertonghen: Suárez blijft bij Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 6 mei, 2010 | Gepost om 16:14 uur | 1.809 keer bekeken

Ajax heeft een knap seizoen doorgemaakt, maar wist een vooral sterk tweede halfjaar niet om te zetten in de landstitel. De beker kan donderdag nog worden gewonnen, maar dat is slechts een troostprijs voor de Amsterdammers. Een ding is wel duidelijk: Ajax-trainer Martin Jol heeft een knap team gecreëerd.

Tot dat team behoort ook Jan Vertonghen. De verdediger van Ajax weet dat zijn defensie het uitstekend heeft gedaan, maar realiseert zich ook dat er voorin een speler staat die het verschil weet te maken: Luis Suárez. De Uruguayaan is volgens Vertonghen een grootse speler geworden, zeker sinds hij de aanvoerdersband draagt.

“Luis bleek tijdens zijn vakantie een knop te hebben omgezet”, aldus Vertonghen tegenover Voetbal International. Hij was altijd al een geweldige voetballer, maar vorig jaar heeft hij zich duidelijk voorgenomen de ploeg op sleeptouw te nemen.”

Een uitstekend seizoen bij Ajax staat echter ook vaak voor de grote mate aan interesse vanuit het buitenland. Suárez wordt al maanden met andere clubs in verband gebracht. Vertonghen verwacht echter dat de aanvalsleider niet vertrekt. “Ik denk dat Luis bij ons blijft. Hij is geen jongen die zegt dat hij wil blijven om op die manier de supporters tevreden te stellen. Luis is geen slijmjurk, hij is altijd eerlijk.”

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange