Ajax moet vroeg aan de bak | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax moet vroeg aan de bak

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 juni, 2010 | Gepost om 8:17 uur | 1.699 keer bekeken

Trainer Martin Jol en zijn troepen begonnen zondag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op sportcomplex De Toekomst werd anderhalf uur pittig getraind door de flink uitgedunde selectie. Zonder de WK-gangers maar met een aantal jeugdspelers moest Ajax het balgevoel versterken en de conditie opbouwen. Enkele duizenden fans keken vanaf de zijlijn toe.

Ajax heeft een maand om zich klaar te stomen voor de derde voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd staat gepland op 27 of 28 juli. Jol wist al voor de start van het nieuwe seizoen dat de voorbereiding niet vlekkeloos zou verlopen. De selectie van Ajax herbergt acht WK-gangers, waarvan nog vijf spelers actief zijn op het toernooi in Zuid-Afrika.

In het ergste geval voor Ajax zijn enkele spelers pas na 11 juli, de finaledag op het WK, vrij. Veel tijd om vakantie te vieren krijgen de internationals dan niet, want een kleine twee weken later begint het Champions League-avontuur. En het kwalificeren voor het prestigieuze en fortuinlijke toernooi is voor Ajax een must. Niet alleen om de sportieve ambities te vervullen maar ook om de club een broodnodige financiële injectie te geven.

Kruit verschoten

De Amsterdammers hebben al hun kruit (circa 36 miljoen euro) verschoten tijdens het bewind van trainer Marco van Basten en moeten nu op de blaren zitten. Jol ondervindt de financiële pijntjes van de club. De coach uit Scheveningen krijgt van algemeen directeur Rik van de Boog geen gelegenheid om in de selectie te investeren. Toch heeft Jol één transferwens.

De oefenmeester wil een ‘nummer 9’ aan zijn selectie toevoegen nu Marko Pantelic lijkt te vertrekken uit Amsterdam. De Serviër is in het bezit van een aflopend contract en kwam tot dusver met Ajax niet tot een akkoord over de voorwaarden van een nieuwe verbintenis. “Marko en ik hebben tien dagen geleden afgesproken dat we contact zouden houden”, zei Jol zondag na de eerste training. “Maar dat heeft hij niet gedaan. Ik blijf hopen, maar reken er niet op dat hij volgend seizoen bij Ajax speelt.”

Inventief zijn

Volgens Jol moet Ajax inventief zijn om toch een nieuwe spits naar Amsterdam te lokken. “Want om met alleen maar spitsen uit de A1 het seizoen te beginnen, zie ik niet zitten. Ajax heeft al een jaar geen geld om te spenderen. Dat geld is voor mijn periode al uitgegeven en daar moeten we mee leven. Dus is het onze taak om andere manieren te verzinnen.”

Ondertussen rijzen er vragen over de toekomst van enkele spelers uit de huidige selectie. Urby Emanuelson wil zijn contract niet verlengen en sluit een transfer deze zomer niet uit, Dennis Rommedahl heeft zijn aflopende verbintenis nog altijd niet verlengd. De Deense aanvaller speelde een goed WK, maar Jol is ervan overtuigd dat hij blijft. “Dat wil hij zelf graag ook.”

‘Die clubs waren er al’

Een andere speler die zijn visitekaartje afgeeft tijdens het WK is Luis Suarez. De spits van Uruguay heeft al drie goals op zijn naam staan en prijkt nu ongetwijfeld in ieder scoutingsboekje. Jol heeft geen angst dat er nu plots een bataljon aan belangstellende clubs de strijd om Suarez wil aangaan. “Die clubs waren er al.”

“Maar Luis is kieskeurig en dat zijn wij ook. Bovendien zijn er weinig clubs die zijn transfersom kunnen ophoesten. We staan met deze selectie stevig en met goede moed op het veld. Laten we hopen dat het zo blijft en hij niet vertrekt. Ik wil er eigenlijk ook niet aan denken. Maar als hij toch weggaat, moeten we wat anders verzinnen.”

Jol verwacht Suarez voorlopig nog niet terug in Amsterdam, evenals zijn landgenoot Nicolas Lodeiro en de Oranje-internationals Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw. De reeds uitgeschakelde Rommedahl, Christian Eriksen en Eyong Enoh hoopt hij wel snel te verwelkomen in zijn selectie.

1 reactie op “Ajax moet vroeg aan de bak”

  • Anoniem op 30th juni, 2010 12:48 pm

    wat een gezeur ze halen niet eens!!!!!!!!!!!!!!
    ook niet de titel, het is uit met de pret !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Snel reageren    Secured By miniOrange