Emanuelson:Geen straf om bij Ajax te blijven | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Emanuelson:Geen straf om bij Ajax te blijven

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 juni, 2010 | Gepost om 8:14 uur | 1.291 keer bekeken

Urby Emanuelson was op sportcomplex De Toekomst bezig met zijn eerste handelingen van het seizoen toen enkele supporters langs het trainingsveld een spandoek ontvouwden. ‘Urby moet blijven’, was het statement van de Ajax-fans.

“Dat vinden wij ook”, kon trainer Martin Jol zich na de eerste training vinden in de boodschap van de achterban. Maar het huwelijk tussen Ajax en Emanuelson lijkt geen lang leven meer beschoren. De onderhandelingen tussen beide partijen over een nieuw contract verkeren in een impasse, waardoor de flankspeler in de zomer van 2011 de deur van de Amsterdam Arena achter zich kan dichtgooien zonder dat Ajax een vergoeding ter compensatie krijgt.

Wil Ajax nog een zak geld aan het jeugdexponent overhouden, dan dienen de wegen van club en speler zich deze zomer te scheiden. Maar de interesse in de Ajacied komt nog niet op gang. “Er speelt helemaal niets”, zegt de linkspoot. En dat is niet naar de wens van Emanuelson. “Het gaat nog niet zoals het moet gaan, want er is nog geen duidelijkheid over mijn toekomst.”

Die onzekerheid maakt de situatie van Emanuelson bij Ajax er niet beter op. De Ajacied die vermoedelijk het rugnummer 11 krijgt toebedeeld, beaamt dat. “Het is een vervelende situatie. Er is geen duidelijkheid en daar wordt geen enkele speler beter van. Maar het lukt me goed om het van me af te zetten. Zolang ik voor Ajax speel, staat deze club op nummer één.”

“Bovendien heb ik het de laatste jaren uitstekend naar mijn zin gehad met de ploeg en de technische staf. Het is dus geen straf om ook volgend seizoen voor Ajax te spelen. Tot er duidelijkheid komt over mijn toekomst moet ik scherp blijven trainen en vechten voor mijn kansen. En als er misschien later nog een geïnteresseerde club komt, is het aan mij wat ik ga doen.”

De transferwens van Emanuelson is niet zo vurig dat hij een geïnteresseerde club direct in de armen sluit. Hij is kieskeurig en wil een weloverwogen besluit maken over zijn volgende stap. Eén ding heeft Emanuelson al uitgesloten: spelen voor een andere Nederlandse club doet hij niet. “Het is Ajax of het buitenland. Bij wat voor een club? Een club die mij heel graag wilt hebben, een voetballende ploeg waar ik uitzicht op veel speeltijd heb”, aldus Emanuelson.

Snel reagerenSecured By miniOrange