Paspoort struikelblok transfer Kennedy | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Paspoort struikelblok transfer Kennedy

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 18 juni, 2010 | Gepost om 15:32 uur | 2.082 keer bekeken

Inhoudelijk zijn Kayserispor en Kennedy Bakircioglu het al eens, maar desondanks is de transfer van de Ajacied nog lang niet rond. Het paspoort staat een overgang voorlopig nog in de weg. Dat meldt Voetbal International vrijdag.

De 29-jarige Bakircioglu kreeg onlangs te horen dat er in Amsterdam geen toekomst voor hem is weggelegd. Bij Ajax kwam hij afgelopen seizoen tot slechts negen duels (twee doelpunten). Ook in de twee jaren daarvoor was Bakircioglu niet in staat om zijn FC Twente-spel ook in het shirt van Ajax te laten zien.

Kayserispor kan Bakircioglu transfervrij overnemen, mits de Turkse club een oplossing vindt voor het paspoortprobleem. Kayserispor herbergt te veel buitenlanders en daarvan moeten er eerst nog een aantal vertrekken.

Een andere oplossing is een naturalisatie van de Zweed. Bakircioglu is van oorsprong een Assyriër, een Syrisch-orthodoxe christen. De familie Bakırcioglu komt uit het oosten van Turkije en verhuisde in 1972 naar Zweden. Daardoor zou een Turks paspoort tot de mogelijkheden behoren, zo laat zaakwaarnemer Chiel Dekker weten.

Snel reagerenSecured By miniOrange