Van der Wiel: Misschien blijf ik bij Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Van der Wiel: Misschien blijf ik bij Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 16 juni, 2010 | Gepost om 9:40 uur | 1.638 keer bekeken

Gregory van der Wiel was maandag een van de uitblinkers tijdens Nederland-Denemarken (2-0). Johan Cruijff vond hem, samen met Dirk Kuijt, de beste man van Oranje.

‘Het is natuurlijk mooi als zo iemand dat zegt’, aldus Van der Wiel in gesprek met De Telegraaf. ‘Ik vond ook, dat ik een aardige wedstrijd heb gespeeld, maar ben zelfkritisch en weet wel dat het nog veel beter moet. Ik probeer mijn huidige niveau vast te houden en me van daaruit verder te ontwikkelen. Bij Ajax probeer ik elke dag iets te leren, maar met de spelers van het Nederlands elftal – de besten van Europa – om me heen, voel ik me écht veel beter worden.’

‘Ik denk dat ik op elk onderdeel nog vooruitgang kan boeken, maar vooral mijn voorzet moet beter. Je kunt als opkomende back de achterlijn halen, maar als je voorzet dan slecht is, was de hele actie voor niks.’

‘Tegen Denemarken vond ik dat ik meer initiatief had moeten nemen. En dan bedoel ik in verdedigend opzicht. Soms viel er een halve bal tussen mij en de aanvaller, kon ik de bal onderscheppen, maar bleef ik staan. Misschien had dat wel met een stukje ervaring op dit niveau te maken.’

‘Maar ik word er een beetje moe van om op alle (transfer)geruchten te reageren. Er is op dit moment nog helemaal niets concreet en misschien speel ik komend seizoen wel gewoon bij Ajax. Laatst stond er in een Spaanse krant een artikel met foto’s die zijn gemaakt tijdens mijn vakantie in Barcelona. Stond er: Van der Wiel gek op Barcelona. Daar kan ik helemaal niks mee.’

Snel reagerenSecured By miniOrange