Ajax is anders | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax is anders

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 21 juli, 2010 | Gepost om 16:50 uur | 3.072 keer bekeken

Ben je een verse Ajaxsupporter en verwacht je een rustige seizoenstart? Dan moet ik je helaas mededelen dat je de verkeerde club gekozen hebt. Zo doen we dat nooit in Amsterdam. Wij zijn een club waar altijd rumoer moet zijn. Waar je geen dag zeker bent dat je morgen nog hebt wat je vandaag hebt. Vandaag hebben we nog een trainer, maar morgen kan dat weer helemaal anders zijn. Het hoort bij ons. Vinden wij leuk. Wij zijn de club met het meeste internetverkeer.

We hebben deze week surfend al 20 keer afscheid genomen van Martin Jol. Ik denk Ajax zelf ook. Eén week voor de Champions League-kwalificatie tegen PAOK Saloniki, kan niemand je een opstelling geven. Gewoon omdat we niet weten wie er volgende week nog onder contract staat. Geen idee wie bijvoorbeeld dan onze spits zal zijn. Iedereen roept maar wat namen en zelfs Markus Berg werd weer even genoemd, terwijl die toch echt bij onze vrienden in Eindhoven gaat ballen.

Ook trainers en spelers die roepen dat ze bij Ajax blijven zijn verdacht. Nooit geloven die gasten. Ene Sneijder deed het ooit zelfs met een hooggeheven glas champagne en we weten allemaal hoe dat afliep. En dát het afliep. Nu roept Suárez weer dat hij graag nog een jaartje blijft, dus dan weten we het wel.

Het enige wat we redelijk zeker weten, is dat we ook komend seizoen in de Amsterdam ArenA zullen spelen en dat we de veelgeprezen Jabulani als wedstrijdbal zullen hebben. Maar helaas kan ik je nog niet met zekerheid zeggen of dat onding wit zal zijn, want de voetbalwereld heeft een redelijk klapje van de molen gehad.

Zondag speelden Porto en Ajax namelijk met een oranje Jabulani en mij ontging volledig waarom dat was. Zo’n bal die je neemt als je in de sneeuw speelt, omdat hij dan opvalt. Maar zondagavond dooide het 24 graden in Porto, dus dat kan het niet geweest zijn.

Als de lokale Pedro Paulusmão wél witte neerslag heeft voorspeld, dan mag hij wat mij betreft vandaag nog naar de plaatselijke UWV. Dan zit je volgens mij maar wat aan te klooien met je weergrafiekjes en je barometers. Ik vrees dat deze bal zonder verrekijker op de bovenste rijen in het stadion helaas niet te zien is geweest.

Wat wél erg goed zichtbaar is bij Ajax, is…

Lees verder…..

1 reactie op “Ajax is anders”

  • Henk de Kleijn op 22nd juli, 2010 9:52 am

    Blijven toch geweldige stukjes, van Schiltmans!

  • Snel reageren    Secured By miniOrange