Ajax rekent op vertrek Jol | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax rekent op vertrek Jol

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 juli, 2010 | Gepost om 15:35 uur | 2.094 keer bekeken

Ajax houdt er ernstig rekening mee dat Martin Jol nog voordat het seizoen is begonnen, zal vertrekken. De Engelse club Fulham wil de trainer van de Amsterdammers overnemen.

Ajax en Fulham zijn in onderhandeling over een transfer van Jol, die vorige week door de club uit Londen werd benaderd. Jol wist gisteravond in Portugal, waar Ajax een oefenwedstrijd tegen FC Porto speelde (en met 1-0 verloor), nog niet wat de uitkomst van de onderhandelingen zou zijn.

Bij Fulham kan Jol meer investeren in spelers dan bij Ajax, waar door de rode cijfers van de laatste jaren amper geld is voor versterkingen. Het lukte Ajax bovendien niet de spelersgroep van vorig seizoen intact te houden. Tot ergernis van Jol zijn de aanvallers Marko Pantelic en Dennis Rommedahl vertrokken zonder dat vervangers werden aangetrokken. Ook dreigt een vertrek van Gregory van der Wiel, Luis Suarez en Maarten Stekelenburg.

Jol: ”Zoals het er nu uitziet, kunnen we niet om de prijzen spelen. Ik maak me al weken zorgen over de staat van de selectie.”

Een vertrek van Jol bemoeilijkt de voorbereiding van Ajax op de wedstrijden tegen Paok Saloniki om een plaats in de Champions League. Het eerste duel zal al over negen dagen, op 28 juli, worden gespeeld.

Assistent-trainer Danny Blind is de eerstaangewezene om Jols rol over te nemen. Hij was in 2005 en 2006 al eens hoofdtrainer van Ajax. Ook voor jeugdtrainer Frank de Boer ligt wellicht een functie bij het eerste elftal in het verschiet, al heeft hij een contract als assistent-coach van het Nederlands elftal.

Het Parool

3 Reacties op “Ajax rekent op vertrek Jol”

 • Peter op 19th juli, 2010 15:51 pm

  Ongelooflijk!! Ajax staat erbij en kijkt ernaar…
  Hoe vernaggel je de mooiste club van Nederland. Les 1…

 • Redondo op 20th juli, 2010 7:51 am

  Jol zei zelf al dat hij geschrokken was over hoe diep ajax in het rood stond toen hij vorig seizoen kwam. Hij wist wel dat de selectie van toen wel sterk (vrij compleet) was en heeft via eigen contacten nog een spits voor in de punt geregeld.
  Het meest frustrerende voor een trainer moet toch wel zijn dat hij ziet dat zijn selectie zwakker wordt door het vertrek van spelers en verkoop van spelers. En dan wordt het gewoon moeilijk om voor de prijzen te gaan als er geen gelijkwaardige vervangers komen. Deze man is zo realistisch hierin, het is pure logica( dat is ook zijn werk). En ik zal het JOL zeker niet kwalijk nemen als hij gaat.
  Ben inmiddels de vern eukerij van onze club door het bestuur wel gewend.
  T steekt me vooral dat ze Berg destijds niet hadden gehaald bij groningen(en nu dus bij psv zit). En lens (ook al psv) was toch een eventuele vervanger voor een vertrek van de vleugelspelers rommie en luis. Nu zul je het vertrek van 2 vleugelspelers (rommie en luis want die zal vertrekken dit seizoen) en centrumspits (pantelic) weer moeten opvangen. Om nog maar te zwijgen over een eventuel vertrek van gregory en steek die overigens wel op te vangen zijn door blind en vermeer.
  Jammer, had vorig seizoen goede hoop vanwege de sterkte van onze selectie maar dit seizoen weer reel bekijken en dus zien dat we zwakker zijn ten opzichte van vorig seizoen. Duurt nu al zo lang voordat we die 3e * binnen hebben. (zucht)

 • annelies op 28th augustus, 2010 12:18 pm

  dat gaan wij niet doen ajax wordt met martin jol landskampioen daar gaan wij voor kop op borst voor uit wij zijn ajax daar gaan wij van uit grote vriend martin is de allerbeste trainer en ik blijf met martin contact houden dus onze martin jol blijft bij ajax en dat is een feit de man met de gouden stem martin jol is kampioen

 • Snel reageren  Secured By miniOrange