Jol blijft bij Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol blijft bij Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 20 juli, 2010 | Gepost om 8:29 uur | 2.229 keer bekeken

Hoewel de doorgaans goed ingevoerde Engelse kranten al dagen met zekerheid wisten te melden dat Martin Jol de nieuwe trainer van Fulham zou worden, heeft de Scheveninger de lokroep uit Londen (voorlopig) kunnen weerstaan. “Zij hadden interesse, maar ik blijf in principe bij Ajax”, zei Jol, die alleen nog op groen licht van de RvC wacht.

Dat de trainer de deur niet onmiddellijk dichtsloeg voor Engelse laagvlieger, was echter veelzeggend. Het was Jol een doorn in het oog dat er geen eurodubbeltje kon worden geïnvesteerd. Pas als Gregory van der Wiel zou worden verkocht aan Bayern München mocht er een spits of rechtsbuiten worden aangetrokken.

Oplossing

Terwijl de pers zich gisteren bij de slagboom van de ArenA verzamelde, werd er in de kantoren van het stadion druk overlegd met financieel directeur Jeroen Slop, waarbij algemeen directeur Rik van den Boog op zijn vakantieadres in Italië telefonisch op de hoogte werd gehouden.

De uiteindelijke oplossing was dat Jol toch een (goedkope of transfervrije) spits en rechtsbuiten mag aantrekken. Als Van der Wiel, Maarten Stekelenburg of Luis Suarez vertrekt, zullen er ook vervangers komen. Voor de rechtsbuitenpositie heeft de trainer de ex-Ajacieden Daniël de Ridder en Tom de Mul op het oog.

Ook de spits zou nog voor de voorronde van de Champions League – volgende week tegen PAOK Saloniki – moeten worden gepresenteerd.

Het enige wat nog tot een vertrek van Jol zou kunnen leiden, is dat de raad van commissarissen onder leiding van Uri Coronel de oplossing torpedeert.

Telegraaf.nl

3 Reacties op “Jol blijft bij Ajax”

 • Daan op 20th juli, 2010 10:13 am

  yes!!!!

 • Brian op 20th juli, 2010 12:27 pm

  Ik ben benieuwd wat voor spits er uit de hoge hoed wordt getoverd. Misschien dat El Hamdaoui toch zal komen? De ridder voor de rechtsbuiten positie zal toch echt slecht zijn de Mul kan ik nog indenken heeft het laatste seizoen bij Ajax toch een goeie indruk gemaakt.

 • annelies op 28th augustus, 2010 18:34 pm

  eindelijk dat werdt tijd

 • Snel reageren  Secured By miniOrange