Ajax sinds 2006 weer in CL | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax sinds 2006 weer in CL

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 26 augustus, 2010 | Gepost om 9:38 uur | 1.527 keer bekeken

Ajax gaat voor het eerst sinds 2006 de groepsfase van de Champions League in. Het speelde thuis tegen Dinamo Kiev een erg sterke tweede helft en won verdiend met 2-1.

Het heenduel in Kiev vorige week eindigde in 1-1, waardoor het Dinamo was dat moest komen in Amsterdam. Dat lieten de Oost-Europeanen zich geen twee keer zeggen, want ze vlogen er vanaf minuut één bovenop en Ajax had het heel lastig met de aanvalsdrang van de gasten.

De Amsterdammers dreigden overlopen te worden en met name Oleg Gusev kreeg twee grote kansen. Eerst kopte hij van dichtbij net over bij zijn tweede mogelijkheid was er een erg knappe redding van Maarten Stekelenburg. Iets later moest de goalie ook nog ingrijpen op een gevaarlijke inzet van Andrei Shevchenko.

Pas in de slotfase van de eerste helft wist Ajax zich te herstellen en via een laag schot van Luis Suarez werd het gevaarlijk. Beide partijen leken zich vervolgens te verzoenen met een 0-0 ruststand, maar in de 43ste minuut scoorde Suarez uit het niets. De aanvaller prikte uit zeer lastige hoek binnen nadat hij de keeper van Dinamo had omspeeld.

Na rust waren de rollen ineens omgedraaid en was het Ajax dat veel sterker was. Suarez scoorde bijna zijn tweede met een ziedende vrije trap, maar keeper Maxim Koval redde uitstekend. Een kwartier voor tijd kwam Ajax’ tweede doelpunt er alsnog via Mounir El Hamdaoui, die van dichtbij kon intikken na voorbereidend werk van de ingevallen Miralem Sulejmani.

Daarmee leek het duel beslist, maar Ajax kreeg zeven minuten voor tijd een goal tegen vanaf elf meter. Shevchenko benutte de penalty zeer koel na een lichte overtreding van Jan Vertonghen. Het betekende een zeer hete slotfase voor de thuisclub, waar André Ooijer als slot op de deur in de ploeg kwam.

Snel reagerenSecured By miniOrange