Ajax zet De Graafschap simpel opzij | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax zet De Graafschap simpel opzij

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 augustus, 2010 | Gepost om 14:46 uur | 1.368 keer bekeken

Ajax werd in de eerste helft nog behoorlijk lastig gevallen door
De Graafschap, maar ook die ploeg had geen antwoord op de klasse van Luis Suarez zodat de Amsterdammers met een 5-0 zege van de Vijverberg vertrokken.

Vurnon Anita, afgelopen woensdag in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev (2-1 winst) nog geschorst, keerde terug in de basis bij Ajax. Dit ging ten koste van Christian Eriksen. De Graafschap vocht met succes de schorsing van Jan-Paul Saeijs aan, maar de verdediger begon niet aan het duel. Purrel Fränkel speelde in zijn plaats.

De Graafschap won in eigen huis voor het laatst van de Amsterdammers in 1975/76. Om aan te geven dat dit een tijd geleden was: Guus Hiddink was destijds de grote uitblinker bij de Superboeren. De ploeg van Darije Kalezic begon nu fris aan het duel en zette Maarten Stekelenburg met regelmaat aan het werk.

Toch liep De Graafschap al binnen het kwartier achter de feiten aan. De voorzet van Gregory van der Wiel was perfect. De kopbal van doelpuntenmaker Suarez ook. Dit in tegenstelling tot de verdediging van de thuisploeg die de Uruguayaan veel te veel ruimte liet. Aan de andere kant bewees Stekelenburg andermaal zijn klasse door inzetten van Yuri Rose en Hugo Bargas te keren.

Vier minuten voor rust zorgde wederom Suarez voor een veilige marge. De Ajax-aanvoerder schoot een vrije trap uitstekend binnen. Na de hervatting was de angel uit het aanvalsspel van
De Graafschap verdwenen en kon Ajax op zoek naar een ruime zege. Voordat Urby Emanuelson met een prachtige vrije trap, in de 68ste minuut, voor de 3-0 zorgde had de ploeg van Martin Jol kansen laten liggen via Suarez en de fletse Mounir El Hamdaoui.

In de slotfase zorgden Suarez, na een combinatie met Demy de Zeeuw, en invaller Eriksen, met een droge schuiver, voor de 5-0 eindstand.

Snel reagerenSecured By miniOrange