Jol: We zouden feest moeten vieren | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: We zouden feest moeten vieren

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 26 augustus, 2010 | Gepost om 10:22 uur | 1.850 keer bekeken

Blijdschap en opluchting maakten zich woensdagavond meester van Martin Jol na de 2-1 winst op Dinamo Kiev. De Ajax-trainer kon zijn geluk niet op en nam, terwijl zijn spelers nog bezig waren aan een ereronde, de microfoon ter hand.

‘De Champions League was het doel en we hebben het gehaald’, jubelde Jol. De oefenmeester bedankte het thuispubliek. ‘Fantastisch dat jullie in de gaten hadden hoe belangrijk dit voor ons is.’

Gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand. De Oekraïense opponent was met name in het eerste bedrijf de betere ploeg en doelman Maarten Stekelenburg moest herhaaldelijk (miraculeus) redding brengen.

‘Dinamo was, zeker in het eerste half uur, de betere ploeg’, erkent ook Jol. ‘Ze zeiden dat dit een mooie ervaring voor hun jonge spelers was, maar op spits Yarmolenko na speelden toch vooral hun ervaren krachten. Wat dat betreft was deze avond voor onze jonge spelersgroep leerzamer.’

Met de winstpartij bewerkstelligde Jol wat veel van zijn voorgangers niet voor elkaar kregen: kwalificatie voor het prestigieuze kampioenenbal. ‘Bij mijn komst bij Ajax hadden we vorig jaar een paar doelstellingen. Een prijs halen, veel doelpunten maken, weinig goals tegen én de Champions League halen. Dat hebben we nu allemaal gehaald. En dat met een jonge spelersgroep. Eigenlijk moeten we nu een feestje vieren. Dit betekent heel veel. Ook voor het Nederlands voetbal. Het is goed dat we door zijn.’

Naast de opvallende vreugdetoespraak van Jol zag het aanwezige publiek in de Arena nog een opvallende gebeurtenis. Jol omhelsde na afloop van het duel Kiev-routinier Andriy Shevchenko. ‘Ik ken hem nog uit mijn tijd in Londen. Hij is een echte gentleman en feliciteerde me direct. Ik heb hem nog wat in zijn oor gefluisterd. Wat dat was, is privé.’

Snel reagerenSecured By miniOrange