Ajax investeert in jeugdtrainers | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax investeert in jeugdtrainers

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 17 september, 2010 | Gepost om 14:50 uur | 914 keer bekeken

Ajax wil in de komende jaren de kloof met de Europese top verkleinen. Dat moet gebeuren door middel van investeringen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

De club richt zich daarbij met name op jeugdtrainers. “De gedachte erachter is dat je de beste jeugd alleen maar kunt opleiden als je ook de beste trainers hebt”, legt algemeen directeur Rik van den Boog in het Algemeen Dagblad uit. “Naast technisch-tactische kennis vinden we dat onze trainers ook moeten beschikken over kennis van pedagogiek en fysieke en mentale ontwikkeling. Dat helpt ze om een talent beter te herkennen en te ontwikkelen.”

Van den Boog leerde van de ontmoeting met Real Madrid van afgelopen woensdag. “Als je het atletische niveau van de jonge spelers van Real Madrid ziet, dan kunnen wij daar nog een hoop in winnen. Op dit soort onderdelen zijn wij onze jeugdopleiding aan het verbouwen en tijdens die verbouwing spelen we al Champions League. Dat helpt ons om de verschillen nog preciezer in kaart te brengen.”

Snel reagerenSecured By miniOrange