Ajax simpel door naar volgende ronde | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax simpel door naar volgende ronde

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 september, 2010 | Gepost om 20:36 uur | 1.042 keer bekeken

Ajax heeft zich met speels gemak geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. In de eigen Amsterdam Arena werd MVV Maastracht zonder een bovenmatige inspanning aan de kant gezet: 5-0.

In tegenstelling tot de met 1-2 gewonnen Klassieker bij Feyenoord veranderde Ajax-coach Martin Jol zijn basiself op vijf plaatsen. Jongelingen Florian Josefzoon en Roly Bonevacia (foto onder) mochten starten, evenals de bankzitters van zondag Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson. De Spanjaard Oleguer verving Toby Alderweireld.

De bezoekers hielden slechts dertien minuten stand. Josefzoon dolde drie Maastrichtenaren, waarna hij Mounir El Hamdaoui op maat bediende. De Ajax-spits schoot hard en hoog raak in de korte hoek: 1-0.

Josefzoon onpopte zich vervolgens tot de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg. Tien minuten na de openingstreffer tekende de rechtsbuiten zelf voor de tweede goal. MVV-goalie Job Bulters verkeek zich op een voorzet van Josefzoon, die tot zijn eigen blijdschap de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen.

Nadat Maarten Stekelenburg knap een schot van Lance Voorjans pareerde, kon het Ajax-publiek voor rust nog een keer juichen. Jan Vertonghen hoefde bij een corner niet eens te versnellen om zich los te maken van zijn mandekker en bracht met een kopbal de ruststand op 3-0.

Na de onderbreking was Ajax direct weer trefzeker. El Hamdaoui rondde na een steekpass van De Zeeuw op fraaie wijze doeltreffend af met een handig stiftballetje. De Amsterdammers hadden het vervolgens aan Stekelenburg te danken dat MVV zonder eretreffer huiswaarts keerde. De doelman, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert, hield bij een van de spaarzame Maastrichtse aanvallen Davide Timmermans van scoren af.

Ajax vergat gaandeweg de tweede helft de bezoekers op een flinke afstraffing te trakteren. Het duel kabbelde richting eindsignaal. In de slotminuut bepaalde Emanuelson de eindstand nog wel op 5-0.

Snel reagerenSecured By miniOrange