Alderweireld: We moeten revanche nemen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Alderweireld: We moeten revanche nemen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 september, 2010 | Gepost om 16:56 uur | 1.063 keer bekeken

In 2008 speelde Toby Alderweireld op het Amsterdam Tournament met Ajax tegen Zlatan Ibrahimovic, toen nog actief bij Inter. Dinsdag staat de Belg opnieuw tegenover de Zweed, dit keer wil de jongeling zich echter duidelijk laten gelden.

“We moeten tegen Milan revanche nemen voor die 2-0 nederlaag in Madrid. Ajax heeft in Europa iets recht te zetten en ik wil me graag bewijzen tegen een aanvaller van naam”, zo zegt de Belg tegenover BN/DeStem. “Zlatan is fysiek sterk en hij gebruikt zijn lichaam goed, dus daar moet ik voor oppassen. Hij heeft een goede actie en een goede steekpass. Maar Zlatan is geen echte kopper en afdrukken doet hij meestal met rechts. Daartegen kan ik me wapenen.”

Alderweireld kent Zlatan als spits die makkelijk kan gaan liggen en daar kan de verdediger niet tegen. “Ze moeten niet om niets vallen. Daarom vind ik de Engelse competitie mooi. Daar mag je er als verdediger flink in kleunen, maar als er niets aan de hand is, blijft iedereen gewoon staan. Maar goed, als arbiters in Nederland fluiten als de spits valt, dan moet ik slimmer zijn.”

“Als je een jonge speler bent en je komt net kijken, ben je in eerste instantie bezig om zelf overeind te blijven”, vervolgt de international zijn verhaal. “Die tijd is bij mij nu wel voorbij. Ik kan verder kijken dan mijn eigen spel. Daarom heb ik het tegen Zlatan goed gedaan als we winnen. Het is niet doorslaggevend om hem op de nul te houden, de teamprestatie telt.”

Snel reagerenSecured By miniOrange