Anita hoopt over 2 weken fit te zijn | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Anita hoopt over 2 weken fit te zijn

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 september, 2010 | Gepost om 13:08 uur | 1.017 keer bekeken

Vurnon Anita hoorde dinsdagavond pas in het ziekenhuis de uitslag van het treffen tussen Ajax en AC Milan. De vleugelverdediger viel al in de eerste helft uit met een kuitbeenblessure en ging direct door naar het VU-ziekenhuis, waar hij na een scan werd gefeliciteerd door de dienstdoende arts: “Gefeliciteerd, je hebt niks gebroken… en 1-1 gespeeld.”

In zijn Ajax-pak werd hij samen met zijn vader naar het ziekenhuis gereden. “Eigenlijk wilde ik mijn ploeggenoten niet in de steek laten en de afloop zien, maar hoe eerder de diagnose kon worden gesteld, hoe beter”, legde Anita uit in De Telegraaf. Hij miste geen doelpunten meer, zo kreeg hij in het ziekenhuis te horen, en heeft bovendien niets gebroken.

De uitkomst zorgde voor opluchting. “Er was slechts sprake van een fikse kneuzing net onder mijn knie. Ik ben nu veel aan het ‘ijzen’ en word al bij Ajax behandeld. Als de zwelling weg is, weet ik precies hoe lang ik aan de kant sta. Maar ik hoop over een week of twee weer te kunnen spelen”, zei Anita.

De back baalt nog steeds van de noodlottige botsing met Gianluca Zambrotta. “Het was een fiftyfifty duel, waar ik misschien niet hard genoeg inging, omdat ik half wegdraaide”, zei Anita, voor wie de blessure een smet was op de verder mooie Champions League-avond. “De eerste helft liep het geweldig en hebben we aangetoond dat we dit niveau aankunnen. We wilden laten zien dat ‘Madrid’ een vergissing was.”

Snel reagerenSecured By miniOrange