De Zeeuw kritisch op zich zelf | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Zeeuw kritisch op zich zelf

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 september, 2010 | Gepost om 16:37 uur | 923 keer bekeken

Het zit Demy de Zeeuw momenteel even niet mee. De 27-jarige Ajacied heeft nog niet de goede vorm van vorig seizoen te pakken. En mede als gevolg daarvan werd de middenvelder zondag gepasseerd tegen Feyenoord ten faveure van Rasmus Lindgren.

Gelukkig blijkt De Zeeuw over genoeg zelfkritiek te beschikken. ,,De laatste wedstrijden ging het niet zoals ik hoopte’’, blikt de international kort terug. ,,Ik ben nu eindelijk fit aan het worden na alle toestanden die ik het afgelopen jaar heb gehad. Je kunt beter een echte blessure hebben aan je hamstring ofzo dan dat geknoei met je gezondheid’’, doelt hij op de fysieke malheur met zijn amandelen en de blessure die hij opliep tijdens de halve finale van het WK tegen Uruguay.

Vanwege de in Zuid-Afrika opgelopen schade aan het gebit viel ook de toch al korte vakantie van de oud speler van AZ en Go Ahead Eagles in duigen. Met als gevolg een moeizaam begin van het nieuwe seizoen. En juist op het moment dat hij zich beter leek te gaan voelen liet zijn vorm hem in de steek. ,,Ik had tegen Willem II en Real Madrid al het gevoel dat het er uit zou komen, maar dat gebeurde niet’’, stelt de vice-aanvoerder. ,,Het is heel frustrerend als je zo veel energie hebt, maar het komt er niet uit. Dat is het probleem waarmee ik nu even kamp.’’

Het siert De Zeeuw in elk geval dat hij niet te veel woorden wil vuil maken aan het korte zomerreces. ,,Dat mag niet te lang een rol spelen. Het moet nu worden omgezet in goede wedstrijden en die moeten snel gaan volgen. Ik wil presteren en kan me niet blijven verschuilen achter een tekorte vakantie en ziektes.’’

De drukke speelkalender van Ajax maakt duidelijk dat De Zeeuw binnenkort zijn kans wel weer zal krijgen. Woensdag staat het bekertreffen met MVV op het programma, gevolgd door de competitietopper tegen FC Twente, drie dagen later. Met name naar de laatste ontmoeting is De Zeeuw heel benieuwd. ,,Tijdens de Johan Cruijff Schaal hebben we tegen ze gespeeld. Toen zag je dat wij als team nog niet zo ver als zij waren’’, wijst hij op de 1-0 nederlaag van bijna twee maanden geleden. ,,Zij hebben een heel goede voorbereiding gehad, maar wij raken ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Naarmate we meer tegen Twente spelen zul je merken dat wij ook een goede ploeg zijn. In Enschede wordt het natuurlijk een lastige wedstrijd, dat hebben we vorig jaar gezien. Toen kwamen we ook de hele wedstrijd niet in ons spel. Dat moet dit jaar veel beter ook al hadden we vorig seizoen niet hoeven te verliezen.’’ (foto: Orangepictures.nl)

Gevraagd naar het grote verschil tussen Ajax en Twente is De Zeeuw duidelijk. ,,Zij hebben wat meer automatismen. Ik denk dat zij daarin heel stabiel zijn. Ook spelen ze goed positiespel. Wij hebben daarentegen meer kwaliteit, maar het teambelang is ook belangrijk. Als je ziet hoe zij vorig jaar het kampioenschap hebben gewonnen; dat was te danken aan het teambelang en Ruiz die er bovenuit stak. Ik denk dat ze dit jaar in iets mindere doen zijn. Daarnaast hebben wij ook een groep waarin iedereen het resultaat voorop stelt. Daarvan moeten wij profiteren.’’

Niettemin heeft De Zeeuw veel respect voor de wijze waarop Twente zich de laatste jaren profileert. ,,Niet alleen het elftal, maar de hele club zit goed in elkaar. Ze bouwen ieder jaar verder aan het stadion en ook de begroting gaat steeds omhoog.’’

Ajax.nl

Snel reagerenSecured By miniOrange