Emanuelson: linksback geen nare positie | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Emanuelson: linksback geen nare positie

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 13 september, 2010 | Gepost om 13:14 uur | 876 keer bekeken

Bij afwezigheid van Vurnon Anita wijst Ajax-trainer Martin Jol Urby Emanuelson aan als linksback. Tegen Dinamo Kiev startte de Ajacied in de verdediging en afgelopen zaterdag verhuisde hij naar die positie na de wissel van Anita.

Emanuelson heeft daar geen moeite mee. “Het lijkt net alsof mensen denken dat ik niet als linksback wil spelen, want dat lees ik soms. Maar ik vind het niet vervelend”, zegt Emanuelson tegen AjaxLife. “De posities hangend op links en back zijn de plekken waar ik me op richt. Ik weet dat ik ook als linksback aan spelen toe kan komen.”

“Als ik linksback speel, wil ik ook gewoon mijn best doen en probeer ik er het beste van te maken. Tegen Willem II stonden onze backs vaak vrij en kwamen ze mee naar voren omdat er verdedigend weinig te doen was. Dan kan ik zoiets prima invullen omdat ik eigenlijk slechts twintig meter naar achteren speel”, aldus Emanuelson.

Snel reagerenSecured By miniOrange