Jol: Zlatan beste spits ter wereld | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Zlatan beste spits ter wereld

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 27 september, 2010 | Gepost om 17:04 uur | 1.126 keer bekeken

Tegen grootmacht AC Milan gaat Ajax dinsdag op jacht naar het eerste resultaat tijdens deze Champions League-campagne. Na de Madrileense orkaan die de ploeg twee weken geleden amper doorstond (2-0) zoekt het in de eigen Arena naar eerherstel.

“Real Madrid is de grootste club ter wereld en ik denk dat we teveel wilden genieten en vergaten om te voetballen”, blikte trainer Martin Jol maandag nog een keer terug op het debacle in Santiago Bernabeu. “Het balletje kan deze wedstrijd onze kant op rollen, maar dan moeten we voorkomen dat er enkele jongens zijn die tegen AC Milan opkijken. Ik heb het gevoel dat dat nu niet leeft in de groep. We zullen dus beter voor de dag komen dan in Madrid.”

Tegen het solide AC Milan is een prestatie van formaat vereist. De Italiaanse club geniet hoog aanzien bij Jol en dan kijkt de Ajax-coach voornamelijk naar de sublieme voorhoede. “Zlatan Ibrahimovic is de beste spits ter wereld, Robinho is onvoorspelbaar met een fantastisch schot en als Ronaldinho zijn dag heeft is hij onnavolgbaar. Gelukkig is Pato er niet bij, anders hadden ze vier grote sterren gehad.”

Met een surplus aan kwaliteit in de voorhoede van de Italianen is het van groot belang dat de rijen gesloten blijven. “En zelf moeten we aanvallen zoals we vaker in thuiswedstrijden doen en ook tijdens de eerste helft tegen FC Twente lieten zien. Het is altijd ons doel druk te zetten en de tegenstander tot fouten te dwingen, maar dat lukt niet altijd en dan ben je genoodzaakt te verdedigen. Dat lukt niet altijd goed, maar is nog groeiende in deze ploeg.”

Jol kan dinsdag gewoon beschikken over de defensieve middenvelders Rasmus Lindgren en Eyong Enoh, die kleine pijntjes overhielden aan het spektakelstuk met FC Twente van afgelopen weekeinde. Ook sterkhouders Luis Suarez en Jan Vertonghen zijn er na een Europese schorsing van één wedstrijd weer bij tegen AC Milan. Een opsteker voor Ajax, voor zowel het groepsbelang als het individuele belang van de spelers.

“Ervaring opdoen in de Champions League is ontzettend belangrijk voor deze jongens, ook omdat ze nog jong zijn. Dit is een belangrijk podium om je te ontwikkelen en al helemaal tegen tegenstanders van dit formaat. We hebben de kans om voor de tweede keer tegen een van de grootste clubs ter wereld te spelen, daar moet iedereen van profiteren”, besluit Jol.

Snel reagerenSecured By miniOrange