Lindgren in de basis tegen AC Milan | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Lindgren in de basis tegen AC Milan

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 september, 2010 | Gepost om 15:23 uur | 1.175 keer bekeken

Ajax bestrijdt AC Milan waarschijnlijk met dezelfde basisformatie als zaterdag tegen FC Twente. Dat betekent dat Rasmus Lindgren opnieuw de voorkeur krijgt boven Demy de Zeeuw. De Zweed vormt samen met Eyong Enoh een koppel op het middenveld.

Enoh en Lindgren geven Ajax volgens Jol in belangrijke wedstrijden veel stabiliteit. Dat is meegenomen omdat de aanvallers Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui zelden mee verdedigen. Toch verloren beide middenvelders zaterdag tot twee keer toe Theo Janssen uit het oog. De middenvelder van de kampioen uit Enschede profiteerde tweemaal (2-2). Enoh was tijdens de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki ook al schuldig aan een tegentreffer.

“We hebben een jonge ploeg en praten veel over die dingen”, aldus Jol. “Soms moet je zelf met een tegenstander meelopen. Soms moet iemand anders even de tegenstander overnemen. We moeten leren van zulke situaties. Ploegen als AC Milan hebben niet veel kansen nodig.”

De aanwinsten Teemu Tainio (hamstring) en Mido maken nog geen deel uit van de selectie van 18 spelers voor het duel met AC Milan. Trainer Jol heeft Florian Jozefzoon wel opgenomen in zijn keurkorps.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Anita; Enoh, De Jong en Lindgren; Suarez, El Hamdaoui en Emanuelson.

Vermoedelijke opstelling AC Milan:
Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago, Antonini; Gattuso, Pirlo, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho.

Snel reagerenSecured By miniOrange